Zavřít reklamu

Visual Studio Code - iconMomentálně od 17:30 běží konference Microsoftu pro vývojáře nesoucí název BUILD. Konferenci můžete sledovat živě přímo zde. Společnost Microsoft na ní právě představila svůj vývojářský nástroj Visual Studio Code, který je nyní dostupný nejenom pro Windows, ale také pro OS X a Linux. Microsoft tak chce být multiplatformní a zařadit do vývoje ve svém vývojářském nástroji co nejvíce uživatelů. Visual Studio Code podporuje desítky jazyků a je kompletně zdarma.

Zpráva je ještě lepší v tom, že právě představený nástroj je už nyní dostupný a můžete ho stahovat ze stránek Microsoftu a začít v něm vyvíjet. Společnost svůj nový program popsala jako „kódově optimalizovaný editor.“ Visual Studio Code podporuje mnoho vývojářských nástrojů a také přímou integraci s vývojářským portálem GitHub.

Vývojáři mohou použít editor k vyvíjení aplikací jak pro Windows, tak pro OS X nebo Linux. Microsoft se poslední dobou snaží být stále více multiplatformně zaměřený, což dokazuje jak svým cloudem, tak samozřejmě i se svým kancelářským balíkem Office, který kompletně předělal pro OS X, ale i pro iOS na iPhone a iPad.

screen-shot-2015-04-29-at-11-17-59-am

Dnes nejčtenější

.