Zavřít reklamu

Swift IkonaPřed necelým týdnem jsme vás informovali, že Microsoft na své konferenci nesoucí název Build 2015 představil celkem zajímavou novinku. Umožní totiž migrovat aplikace napsané pro iOS nebo Android do Windows 10 a to zcela jednoduše. Stačí tedy zdrojový kód iOS aplikace nechat projet vývojářským studiem od Microsoftu a ten si ji snadno předělá pro Windows 10 a aplikace je rázem hotová pro nový systém. V praxi to asi tak jednoduché nebude a bude potřeba něco doupravit, ale i tak novinka usnadní hodně práce.

Výsledkem bude, že obchod s aplikacemi od Microsoftu se díky rychlé a snadné migraci začne plnit mnoha aplikacemi, o co právě Microsoftu jde. Apple oznámil podporu migrace pro aplikace napsané v Jave a Objective-C. Právě druhý uvedený je základem skoro pro všechny aplikace vyvinuté pro iOS. Apple však minulý rok na WWDC 2014 představil po boku nového OS X Yosemite a iOS 8 také úplně nový programovací jazyk Apple Swift. Novinka vychází z Objective-C a nabízí mnohem jednodušší programování iOS a OS X aplikací. Swift se stal poměrně populární a oblíbilo si ho mnoho vývojářů. Microsoft si popularitu Swiftu uvědomuje a uvědomuje si také to, že v posledním roce vývojáři vyvinuli již poměrně hodně aplikací ve Swiftu, tudíž i pro ně by měl přichystat podporu.

Na jedné z přednášek Microsoftu padl ohledně podpory Swiftu dotaz a Microsoft se vyjádřil celkem pozitivně. Podporu migrace pro Swift prý chystá, ale nebude to hned. to však příliš nevadí, Windows 10 ještě venku nejsou a ve Swiftu není zatím naprogramováno tolik aplikací, jako tomu je v Objective-C. Důležité je, že Microsoft s podporou počítá a je tak vidět, že to s naplněním svého obchodu s aplikacemi myslí doopravdy vážně a vypadá to, že by myšlenka mohla fungovat.

Swift

*zdroj: windowscentralživě

Dnes nejčtenější

.