Zavřít reklamu

Apple ve středu uvolnil nové osnovy k výuce programování aplikací pro studenty amerických středních a vysokých škol, kteří mají zájem odhalit tajemství vývoje mobilních aplikací v programovacím jazyce Swift. Pod názvem App Development with Swift se skrývá nový učební plán, který je možné stáhnout zdarma z iBooks Store. Jedná se o rozšíření stávajícího kurzu od Applu zvaného Everyone Can Code, který má doposud 430 tisíc stažení.

Určitě stojí zato poznamenat, že v oblasti ekonomiky a vývoje softwaru je ve Spojených státech nejvíce pracovních míst, protože se jedná o nejrychleji rostoucí sektory. CEO Applu Tim Cook říká, že jeho společnost je nadšená z toho, že může poskytovat pedagogům a studentům nástroje k výuce programování.

Celoroční kurz se zaměřuje na design aplikací a vývoj v moderním programovacím jazyce Swift. Zahrnuje různá cvičení ve Swift Playgrounds, tutoriály Xcode, projekty pro domácí úkoly, průvodce pro učitele s řešeními, poradenství a spoustu dalších.

Od začátku letošního podzimu budou tyto nové osnovy sloužit téměř 500 tisícům studentů, a to na šesti vysokých školách:

  • Alabama Community College System
  • Columbus State Community College
  • Harrisburg Area Community College
  • Houston Community College
  • Mesa Community College
  • San Mateo Community College District

Cupertinská společnost si tímto zajistí, že se začne na její platformy programovat více aplikací. A v dlouhodobém horizontu si buduje potenciální pracovní sílu a zajistí si i to, že Swift se stane standardem.

swift fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.