Zavřít reklamu

Acunu - iconVčera jsme vás informovali o tom, že Apple tajně koupil společnost FoundationDB, čímž získal databáze této společnosti a chce tak zrychlit své cloudové služby včetně iTunes a Mac App Store, iTunes Radio, Beats Music a dalších. Nyní se ukázalo, že Apple učinil další podobnou akvizici, jelikož zakoupil společnost Acunu, která se soustřeďuje na analýzu, která je postavena na databázích. Zprávu o akvizici zveřejnil Bloomberg a dodal, že akvizice se uskutečnila už někdy na konci roku 2013.

Společnost Acunu je z Velké Británie, a tak pro Apple musela být společnost něčím opravdu zajímavá, když se rozhodl zakoupit společnost v jiné zemi, než má své hlavní sídlo. Samozřejmě však nejde o první akvizici, kterou Apple v této zemi uskutečnil. Nástroje společnosti Acunu by měly být využity na zlepšení výkonu cloudových služeb a jejich zrychlení. Bloomberg podotýká, že nástroje společnosti pracují s volnými Cassandra databázemi, které běží na tisícovkách počítačích od Applu, proto nejspíše měla jablečná společnost o tuto firmu zájem a v tichosti ji zakoupila.

Nástroje společnosti Acunu by měly být využity také pro televizní služby a připravovanou streamovací službu Applu. Šéf technologie v Acunu, Tim Moreton, začal procovat pro Apple v prosinci roku 2013 a to v oddělení, které se zabývá vývojem iCloudu. Další zaměstnanci Acunu se k němu připojili na začátku roku 2014 a začali také pracovat v Applu v Cupertinu

acunu

*Zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.