Zavřít reklamu

yokohama - iconPoprvé máme možnost nahlédnout na plánovanou stavbu výzkumného a vývojového centra v Japonsku. Na níže uvedeném obrázku vidíte model budovy, jak by měla ve finále vypadat a musíme přiznat, že vypadá opravdu dobře. Centrum by mělo být postaveno na okraji Jokohamy, tedy druhého největšího města Japonska. Budova by měla by se měla stát největším výzkumným centrem Applu v Asii.

Starosta města Jokohama na tiskové konferenci oznámil, že Apple zde koupil pozůstatky továrny Panasonic a namísto toho postaví právě svoje vývojové a výzkumné centrum. Budova by měla mít 25 000 metrů čtverečních, přičemž by měla mít 4 patra. Rozsah stavby naznačuje, že by zde mělo být zaměstnáno několik stovek zaměstnanců, avšak není vyloučeno, že Apple ještě budovu rozšíří a nabídne tak další prostory dalším svým zaměstnancům.

Jak už je u společnosti Apple zvykem, tak nová budova by měla být šetrná k místnímu životnímu prostředí, jelikož má být energetický úsporná, využívat recyklovanou vodu, na střeše by měly být vysázeny stromy a okolo by mělo být spoustu další zeleně. V Jokohamě v součastnosti žije přes 3,7 milionu obyvatel a tudíž zde chce Apple získat další své zaměstnance a místní odborníky, které by potom mohl případně přemístit do svého hlavního centra v USA v Cupertinu. Stavba budovy by měla začít koncem tohoto roku a dokončena by měla být v příštím roce.

yokohama

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.