Zavřít reklamu

Steve JobsSpráva, že sa Steve Jobs objaví na súdnom spore kvôli iPodu a iTunes, upútala pozornosť médií aj fanúšikov spoločnosti Apple. Jobs totiž pol roka pred svojou smrťou natočil nahrávku, vo ktorej vypovedal ohľadom vecí týkajúcich sa rozhodnutia, kvôli ktorému iPod nepodporoval hudbu z iných obchodov a hudba z iTunes Store pre zmenu nebola kvôli DRM ochrane podporovaná na iných prehrávačoch. Túto nahrávku mohli vidieť len ľudia, ktorí sa zúčastnili súdneho pojednávania a medzi nimi sa nachádzali aj redaktori CNET a ďalších renomovaných médií.

Tie teraz žiadajú súd o to, aby mohli zverejniť videozáznam nahraný pol roka pred Jobsovou smrťou v roku 2011. K videu by sa tým pádom dostala široká verejnosť, ktorá by mohla na vlastné oči vidieť postoj Jobsa voči obsahu z konkurenčných obchodov, ktorý nebol kompatibilný s prehrávačmi iPod a za čo sa spoločnosť Apple dostala pred súd ešte pred desiatimi rokmi. O zverejnenie videa žiadal v mene Bloomberg, CNN a AP právnik Thomas Burke, ktorý ich zastupuje v tejto veci. Dôvodom má byť hlavne veľký záujem verejnosti o zriedkavé vyskytnutie Steva Jobsa v nových videách, fotografiách a ďalšom obsahu, ktorý bol zverejnený po jeho smrti.

Video má v súčasnosti štatút živého svedectva, čo znamená, že môže byť o ňom verejnosť informovaná, ale video nesmie byť odvysielané verejnosti. Burke si však vzhľadom k tomu, že verejnosť už pozná obsah videa a že jeho prepis bol zverejnený na internete, myslí že už neexistuje dôvod, prečo by súd nemohol zverejniť aj samotné video. To by navyše mohlo mať väčší význam a hlavne by bolo oveľa presnejšie, než akýkoľvek jeho prepis. Apple s právnikom Burkem nesúhlasí a tak je otázne, či sa v tejto veci nakoniec niečo zmení.

Steve Jobs iPod

Dnes nejčtenější

.