Zavřít reklamu

iPhone 6Tenkosť. Tak to je slovo, ktoré predstavuje špecifickú vlastnosť nového iPhone 6 a zároveň jeho najväčší problém. Pred nejakým časom sme sa už dopočuli, že Apple má kvôli tenkosti telefónu problémy s výrobou dostatočne tenkej batérie a tak musel zmeniť dodávateľa potrebnej súčiastky. No aj keď sa zdá, že Apple už vyriešil problém s tenkosťou batérie, objavuje sa tu ďalší problém, ktorý pre zmenu súvisí s displejmi. Zdroje pre China Times tvrdia, že Apple má teraz problém s výrobou podsvietenia pre displej.

Problém je v tom, že telefón je tak tenký, že Apple môže použiť len jeden film na zvýšenie jasu, no ten musí byť oveľa silnejší, aby dokázal zabezpečiť dostatočne vysoký jas displeja. V súčasnosti sa v telefónoch iPhone využívajú dva filmy, ktoré preňho dodáva spoločnosť Minebea a očakávalo sa, že tá istá spoločnosť bude dodávať komponenty aj pre iPhone 6. Apple však chce vyriešiť problém podobným spôsobom, ako tomu bolo u batérií. Kalifornský gigant chce údajne uzavrieť dohodu so spoločnosťami OMRON a Radiant, ktoré by mali dopomôcť k vyrobeniu požadovaného množstva kusov súčiastok.

Správa tiež vraví o tom, že Apple plánuje naďalej využívať technológiu in-cell display, ktorú Apple prvýkrát použil pri iPhone 5 a využíva ju doteraz. Tvrdenie je v rozpore s dávnejšou správou, podľa ktorej mal Apple experimentovať s novšou technológiou Touch On Display, no zdá sa, že ju nakoniec nepoužije. Dodávateľmi displejov pre iPhone 6 by mali ostať spoločnosti LG, JDI a Sharp, aj keď sa o ňom špekulovalo, že ho Apple nahradil spoločnosťou Innolux.

iphone6-iphone5-compare
*Zdroj: The China Times

Dnes nejčtenější

.