Zavřít reklamu

Apple WatchUžívatelia Apple Watch hlásia ďalší problém. Tentoraz sa početné množstvo užívateľov začalo sťažovať na problém s digitálnou korunkou. Tá sa podľa početného množstva užívateľov zasekáva alebo je veľmi ťažké ju točiť, skoro ako keby bola vnútri zalepená lepidlom. Vzhľadom k tomu, že ide o dôležitý ovládací prvok, ktorý slúži na pohybovanie sa po užívateľskom prostredí, ide teda o problém, ktorý značne zhoršuje užívateľskú skúsenosť s inteligentnými hodinkami. Podľa istého užívateľa ide o problém, ktorý sa prejaví vždy, keď užívateľ netočí korunku niekoľko sekúnd. Problém tiež spôsobí, že aj klikanie je náročné, dvojkliknutie potom takmer nemožné.

Na fórach Applu sa tiež objavili špekulácie, že za problém so zaseknutou a „prilepenou“ korunkou môže pot, ktorý sa dostane z tela do korunky a kryštalizované častice blokujú pohyb. Z toho by sa dalo usúdiť, že problém sa týka len tých užívateľov, ktorí používajú Apple Watch na šport, ale to nie je tak celkom pravda, keďže problém hlásia aj tí užívatelia, ktorí s hodinkami nikdy nešportovali. Drvivá väčšina hlásení potom pochádza od majiteľov Apple Watch Sport, ale ani majitelia oceľových Apple Watch nie sú výnimkou. Tí, ktorí prišli nahlásiť problém na Genius Bar, dostali informáciu, že nejde o normálne chovanie hodiniek a dostali možnosť reklamovať a servisovať svoje hodinky.

Na druhú stranu, Apple priamo vo svojich dokumentoch uvádza, že ak by sa takýto problém vyskytol, hodinky treba vypnúť, umiestniť pod vodovodný kohútik, pustiť teplú vodu a nechať ich tam po dobu 10 až 15 sekúnd. Pri tejto procedúre je treba otáčať a stláčať korunku, aby sa voda dostala do vnútra a odstránila potenciálny prach a špinu, ktorá bráni správnemu fungovaniu digitálnej korunky. Varuje tiež, že užívatelia by nemali používať mydlo ani ďalšie čistiace produkty a v prípade, že užívatelia nosia kožený remienok, mali by ho najprv odopnúť. Nakoniec je treba hodinky utrieť.

you-can-scroll-and-zoom-using-the-digital-crown-instead-of-a-touchscreen

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.