Zavřít reklamu

starwood_key_app To, že mobilné telefóny v súčasnosti už potrebujeme takmer do každej sféry svojho života je jasné. Či už telefón používame ako pracovný nástroj, fotoaparát alebo prenosnú hernú konzolu, smartfóny sa stali neodmysliteľnou súčasťou každodenného života. A práve tento fakt si začínajú uvedomovať aj hoteloví giganti, ktorí začínajú využívať NFC a Bluetooth v telefónoch pre keyless systémy.

Práve v týchto dňoch hotelový reťazec Starwood predstavil svoju prvú fázu keyless systému založeného na technológii Bluetooth. Pomocou aplikácie, ktorú si záujemca o ubytovanie stiahne do svojho smartfónu, bude môcť odomykať svoju hotelovú izbu bez kľúča. Celá aplikácia je prepojená s technológiou Bluetooth v smartfónoch so systémom Android či na iPhone. Systém sa rozšíri do desiatich hotelov po celom svete a už od stredy sa tak bude môcť naplno využívať. Do konca budúceho roka by sa následne mala SPG Keyless technológia spojená so smartfónmi rozšíriť až do 150 hotelov, čo by umožňovalo s pomocou tohto systému odmykať cez 30 000 hotelových izieb.

Do systému sa bude musieť prihlásiť každý zákazník hotelového komplexu, ktorý touto technológiou disponuje a následne mu bude do 24 hodín vygenerovaný špeciálny kód, ktorý mu otvorí dvere do jeho hotelovej izby. Hosť tak dostane Push oznámenie o overení svojej registrácie a o zaslaní  špeciálneho kódu. Hlavnou výhodou tohto systému bude úplné vynechanie recepcie, keďže spolu s kódom, ktorý zabezpečí bezkľúčové Bluetooth otvorenie izby, dostane potenciálny hosť aj izbu podľa vlastného výberu. Celý systém bude fungovať tak, že bude stačiť priložiť telefón so spustenou aplikáciou k zámku dverí a Bluetooth vám vašu hotelovú izbu odomkne. Avšak hotelová sieť Starwood nie je jediná, ktorá pracuje na keyless technológii. Svoj keyless systém vyvíja aj hotelový gigant Hilton, ktorý ho chce zaviesť až do 4 000 hotelov po celom sveta to už do konca budúceho roku.

starwood_key_app

Dnes nejčtenější

.