Zavřít reklamu

Fitbit Surge ikonaSpoločnosť Fitbit, najväčší výrobca fitnes náramkov kompatibilných s iPhone, predstavila svoje nové inteligentné hodinky pomenované ako Fitbit Surge. Ako sa dalo čakať, tieto hodinky sú cielené primárne na športovcov, čo potvrdzuje hlavne prítomnosť 8 rôznych senzorov vrátane GPS modulu, ktorý ich umožňuje používať aj bez smartfónu. Hodinky zvládnu všetko to, čo sa od fitnes príslušenstva čaká a teda vedia merať kroky, smer, vzdialenosť, rýchlosť, výšku, krvný tep a trasu. Nakoniec netreba zabúdať ani na to, že sú vodeodolné, ale nie vodotesné a tak nie sú vhodné pre plavcov.

Fitbit k týmto hodinkám doplnilo, že tieto Fitbit Surge sa začnú predávať začiatkom roku 2015 za 250 dolárov, čiže v približne rovnakom období ako Apple Watch, ktorých cena začína na 350 dolároch. Okrem základných fitnes funkcií však hodinky do určitej miery ponúknu aj prepojenie so smartfónom a tak sa na obrazovke hodiniek budú zobrazovať upozornenia týkajúce sa prichádzajúcich hovorov alebo správ. Rozhodne však neponúknu takú funkcionalitu ako Apple Watch, ktoré podporujú hotový ekosystém aplikácií. Okrem hodiniek Fitbit Surge tiež spoločnosť predstavila dva nové náramky, Fitbit Charge a Fitbit Charge HR.

Fitbit Surge

V prvom prípade sa jedná o 130-dolárového priameho nástupcu pre náramok Fitbit Force, u ktorého sa ľudia sťažovali na popáleniny, ktoré mala na svedomí konštrukčná vada. Náramok Charge HR je drahší o 20 dolárov a ponúka tiež snímač krvného tepu. Základný model Charge je v predaji už teraz, no model Charge HR sa začne predávať taktiež až začiatkom budúceho roku. Spoločnosť má v súčasnosti dominantné postavenie na trhu s fitnes trackermi, kde jej podieľ predstavuje asi 70%. Je však vysoko pravdepodobné, že toto sa rýchlo zmení po vydaní Apple Watch, aj keď tie sú skoro 3-krát drahšie oproti Charge HR.

Fitbit Charge Black*Zdroj: Re/code

Dnes nejčtenější

.