Zavřít reklamu

Continuity Handoff IconJedna z nejlepších funkcí OS X Yosemite je parádní provázanost mezi Macem a iOS zařízením. Funkce Continuity a Handoff vytvořily spolupráci, která pomáhá s každodenními aktivitami, přece jenom je opravdu užitečné volat z Macu přes iPhone. Pokud chcete volat tímto způsobem, tak musíte zapnout FaceTime nebo Kontakty, přes které se dostanete k číslu, které chcete vytočit. Také je tu možnost využít Spotlight, stačí napsat jméno či číslo a kontakt se zobrazí.

Někdo je ale zvyklý volat přes klasický číselník. Ne každý se v systému orientuje a tak vůbec neví, co to je FaceTime. Někdo má rád staré zvyky a někomu malé drobnosti prostě dělají radost. Právě kvůli tomu vznikla aplikace Continuity Keypad, která funguje přesně tak, jako na iPhone. Slouží jako spojení mezi vámi a FaceTime. Pomocí číselníku zadáte číslo (součástí je i známá zvuková odezva), kliknete na zelené tlačítko a OS X automaticky zapne FaceTime a začne volat vyžádanému číslu. Součástí aplikace je i možnost připsat číslo do kontaktů, přidat šikovný widget do notifikačního centra, ale to je všechno, co Continuity Keypad zatím dokáže. Vývojáři tuto aplikaci doufají vydat co nejdříve v Mac App Store za $0.99 s dalšími funkcemi, momentálně si ji ale můžete stáhnout jako betu zde.

Otázkou ale je, zda se Continuity Keypad vůbec podaří vydat. Aplikace totiž vypadá přesně tak, jako na iPhone. Navíc jde o něco, co možná Apple v budoucnu plánuje vydat. Dalším problémem pak může být název, který v sobě zahrnuje “Continuity,” což nejspíše narušuje pravidla Apple. Nakonec je tu funkčnost – přece jenom tato aplikace dělá něco, co už v Yosemite zahrnuto je, jen jiným způsobem.

keypad

Dnes nejčtenější

.