Zavřít reklamu

Apple PayApple včera představil skutečnou revoluci, kterou je platební systém Apple Pay, jenž je založen na použití Touch ID. K realizaci platby pomocí služby Apple Pay potřebujete telefon s NFC, což je v současné době Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus nebo hodinky Apple Watch s iPhone 5s. Další nutností je tedy Touch ID, které je dostupné u iPhone 6, iPhone 6 plus a iPhone 5s. Pokud máte jeden z těchto telefonů, pak máte jistě také Apple ID a Passbook. Stačí, když synchronizujete službu Apple Pay a Apple ID, díky čemuž se do Apple Pay přidají informace o kreditní kartě, kterou používá Apple ID. Případně vyfotíte jakoukoli jinou kreditní nebo debetní kartu a přidáte ji do Apple Pay.

Žádné informace se nikde neuchovávají, chrání je pouze zabezpečený čip ve vašem telefonu a dostanete se k nim pouze pomocí otisku svého prstu. Díky tomu je možné platit telefonem stejně jako běžnou NFC kartou ovšem s tím rozdílem, že nemáte žádný platební limit. Jediným limitem je skutečný limit vaší kreditní karty, nikoli speciální limit pro NFC a každá platba je zabezpečena. Platby lze realizovat v současnosti na více než 200 000 místech v USA, ovšem taktéž na internetu, kde lze přímo v aplikacích zaplatit pomocí Apple Pay. Vše je jednoduché, bezpečné a intuitivní. Utrácet peníze tak bude opět o něco snadnější.

Apple Pay

Osobně považuji právě Apple Pay za skutečně revoluční novinku, díky které budou platby jednodušší než kdy dříve. Problém je v tom, že vše je nutné zasmluvnit s bankami a to Apple doposud dokázal pouze v USA a i když společnost slíbila, že se dočkáme rozšíření Apple Pay, víme jak dopadla například Siri. Apple Pay je však pro Apple zajímavá ještě z jednoho důvodu, celkem zásadního důvodu o kterém se prozatím mlčelo. Apple totiž bude z každé jedné transakce provedené pomocí Apple Pay získávat poplatek od banky. Apple uzavřel s bankami individuální partnerství a dokázal je přesvědčit, že uživatelé budou utrácet více financí se službou Apple Pay a bankám se tak vyplatí odvádět Applu desátek.

Apple Pay

Dnes nejčtenější

.