Zavřít reklamu

iPhone 6IDC zverejnilo svoje predpovede do budúcna a ako sa zdá, 5.5-palcový iPhone by podľa nej mohol byť skutočne úspešným produktom, aj keď množstvo ľudí tento produkt kritizuje práve kvôli rozmerom. IDC dokonca naznačuje, že Apple by mal prejaviť záujem o túto produktovú kategóriu, keďže už tento rok sa očakáva, že predaje phabletov prekonajú predaje notebookov. Kým u notebookov sa očakáva, že výrobcovia predajú 170 miliónov kusov, u phabletov by to malo byť tento rok už 175 miliónov kusov.

Za rok 2015 by potom, pravdepodobne aj s pomocou Applu, mali výrobcovia predať až 318 miliónov phabletov, čo už znamená, že by táto produktová kategória natrvalo prekonala predaje notebookov. Pre Apple sa teda jedná o skutočne zaujímavú príležitosť a netreba sa veľmi diviť, že Apple začal pracovať na 5.5-palcovom telefóne. Konieckoncov, špekulácie o ňom sa začali objavovať už minulý rok a ako sa ukazuje vo väčšine prípadov, keď sa začne špekulovať o nejakom produkte od Apple, spoločnosť ho predsa len o nejaký čas predstaví.

V prípade phabletov by to potom znamenalo, že trh phabletov zažije významný nárast a kým tento rok sa očakáva, že sa podarí predať 175 miliónov phabletov, v roku 2018 by to už malo predstavovať 592 miliónov. Súčasne s tým vzrastie aj ich podiel na trhu smartfónov, kde v súčasnosti phablety tvoria 14% a v roku 2018 by mohli tvoriť 32,2%. Z hľadiska všetkých zariadení by potom podiel phabletov vzrástol zo súčasných 9,8% na 24,4%.

IDC Phablet Forecast
*Zdroj: BusinessWire.com

Dnes nejčtenější

.