Zavřít reklamu

GeoHotPříběh George Hotze představuje splněný sen každého hackera, který se chce obrátit na stranu dobra. Nejznámější hacker současnosti, kterému se v roce 2007 podařilo hacknout iPhone a vytvořit první Jailbreak, se později proslavil tím, že jako první hacknul ochranu PS3 a umožnil instalaci nelegálního software. Geohot, jak zní Hotzova přezdívka, je skutečně extrémně talentovaný mladík, čehož si jsou vědomy také špičky v Google.

Právě Google totiž Geohota najal, aby se stal členem elitních hackerů, kteří však stojí na straně dobra a vyhledávají bezpečnostní díry v software i hardwaru tak, aby následně bylo možné tyto chyby zabezpečit. Geohot má mimochodem co dočinění s Googlem již z minulosti, v loňském roce totiž získal výhru 150 000$ právě za to, že se dokázal nejrychleji ze všech soutěžících nabourat do Chrome OS. Dva měsíce po této soutěži byl Geohot osloven Chrisem Evansem, bezpečnostním inženýrem Google, který jej požádal, aby se stal stážistou v Google a pracoval po boku takových hackerů jako je Ben Hawkes, Tavis Ormanda a Ian Beer.

GeoHot1

Tito pánové společně vytvořili takzvaný Project Zero, což je sada automatizovaných aplikací, které hledají soubory jenž je možné využít k průniku do zabezpečení. Právě na tomto projektu se nyní Geohot a jeho kolegové podílí přímo v Mountain View v ústředí společnosti Google.

Dnes nejčtenější

.