Zavřít reklamu

HomeKitAko už zrejme viete, Apple behom WWDC predstavil nové rozhranie HomeKit určené pre prepojenie iOS zariadení s inteligentnou domácnosťou. Najnovšie dostupné informácie však vravia o tom, že Apple začína pracovať aj na vlastnom hardvéri, ktorý využije nové API. Do portfólia produktov, ktoré budú spadať do inteligentnej domácnosti, zrejme každého ako prvá napadne nová Apple TV. Lenže aj keď je štvrtá generácia Apple TV očakávaným produktom, ktorý bude v obývačke, vízia má siahať ďalej za televíziu.

9to5mac, ktorý je známy svojimi pravdivými tvrdeniami, odhaľuje, že projekt inteligentnej domácnosti je ešte stále v ranej fázi a je možné, že sa stane realitou až za pár rokov, kedy už bude technológia dostatočne pripravená na to, aby mohol Apple vypustiť svoje vlastné produkty využívajúce HomeKit. Spoločnosť totiž zistila, že trh so zariadeniami vrámci inteligentnej domácnosti je veľmi lukratívny a mohol by pre ňu predstavovať ďalší mimoriadne dôležitý zdroj príjmu, ktorý by dokázal nahradiť klesajúce tržby z predaju iPodov. Vzhľadom k blížiacemu sa ohláseniu iWatch je ale pravdepodobnejšie, že inteligentná domácnosť bude pre Apple predstavovať ďalší zdroj príjmu a nie len náhradu za iPody

O aké produkty by sa ale vlastne malo jednať? Zdroje pre zahraničné médiá uvádzajú, že Apple nemá v pláne preraziť na trh s produktami, ku ktorým patrí napríklad inteligentný termostat Nest od Tonyho Fadella. Namiesto toho chce vyrobiť hardvér, ktorý bude využívaný vo väčšom rozsahu a dokázal by skutočne využívať HomeKit. Špekuluje sa, že Apple vrámci HomeKit vyrobí svoje vlastné audio systémy, ktoré by využívali technológiu spoločnosti Beats Electronics, ktorú spoločnosť Apple odkúpila pred niekoľkými týždňami. Ak by spoločnosť začala vyrábať svoje vlastné reproduktory, potom by de-facto recyklovala svoju starú víziu. Apple totiž už dávnejšie predstavil svoj vlastný reproduktor iPod Hi-Fi, ktorý sa ale nedočkal veľkej popularity a Apple ho po čase prestal predávať. Produkt nedokázal konkurovať najmä kvôli cene, ktorá bola podstatne vyššia oproti ostatným dokovacím staniciam pre iPod.

homekit
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.