Zavřít reklamu

iPhone 6Na internete sa po vlne fotografií hliníkového tela iPhone 6 objavila správa, ktorá nám odhaľuje, čo by mohol ponúknuť iPhone 6 z hardvérového hľadiska. Že telefón bude disponovať väčším displejom, rýchlejším procesorom A8 a tenším telom, nie je nič nové, no teraz získavame detaily o tom, aké ďalšie technológie by sme mali očakávať. Celkovo sa jedná o tri technológie, z ktorých hneď dve boli dlhšiu dobu kritizované samotným Applom, respektíve sa o nich špekulovalo už minulý rok pred vydaním iPhone 5s.

Hneď na úvod by to mala byť technológia NFC, ktorá sa má objaviť v iPhone 6. Dnes ešte nie je celkom známe, na aké účely plánuje Apple technológiu využiť, no s vysokou pravdepodobnosťou ju využije aj pri bezkontaktných platbách. Doterajšie špekulácie nám vravia, že Apple už objednal čipy NFC u výrobcu NXP, ktorý má už teraz na starosti výrobu koprocesorov M7 v iPhone 5s a nových iPadoch. Rovnako má Apple pracovať na vlastnom platobnom systéme, ktorý by bol exkluzívnym pre užívateľov iOS a pravdepodobne by bol postavený na báze Apple ID a Passbooku a kvôli bezpečnosti by využíval snímač odtlačkov prstov Touch ID. Systém by mal byť dostupný spočiatku u veľkých predajcov, ku ktorým môže patriť napríklad WalMart. Samotný čip by sa mohol ukrývať pod logom Apple, keďže najnovšie úniky nám ukazujú, že Apple vyrezal otvor pre logo na zadnom kryte – niečo, čo sme doteraz videli len u iPadov.

iphone 6 comparison

Inou novinkou v novom iPhone by mala byť podpora bezdrôtového nabíjania. Bezdrôtové nabíjanie síce nie je tak využívané ako tradičné „káblové“ nabíjanie, na druhú stranu sa technologickí giganti aktívne sústredia na rozvoj technológie. K spoločnostiam, ktoré majú o bezdrôtové nabíjanie záujem a vyvíjajú ho, patrí mimo iného Intel a Samsung, dvaja kľúčoví dodávatelia súčiastok pre Apple. Čo je však na podpore bezdrôtového nabíjania pravda, si budeme musieť ešte zhruba tri mesiace počkať. Technológia by však mohla mať uplatnenie u hodiniek iWatch, ktoré Apple vyvíja.

Nakoniec, treťou vlastnosťou nového iPhone by mala byť vylepšená LTE anténa. Tá by mala byť v novom iPhone dvakrát taká rýchla ako v iPhone 5s, vďaka čomu by bola anténa schopná sťahovať dáta až rýchlosťou 300 Mbps, kým dnešné modely dokážu sťahovať mobilné dáta maximálnou rýchlosťou 150 Mbps. Ak by ale Apple zvýšil rýchlosť LTE antény, potom je možné, že nový iPhone ponúkne podporu pre 802.11ac, o čom sa špekulovalo už minulý rok pred vydaním iPhone 5s.

iphone 6 iphone 5s comparison
*Zdroj: VentureBeat.com

Dnes nejčtenější

.