Zavřít reklamu

Google opět nakupoval, tentokrát se cílem jeho nákupů stala společnost Quest Visual, která stojí za aplikací Word Lens. Ta dokáže v reálném čase přeložit slova a věty, na které se podíváte přes fotoaparát svého smartphonu nebo tabletu. Aplikace dokáže přepsat text z jednoho jazyku do druhého a rovnou zobrazit na displeji jazyk, do kterého jste si přáli vše přeložit tak, jako by text již byl napsaný ve vaší řeči. Aplikace v současné době podporuje šest jazyků, mezi které patří ruština, španělština, francouzština, italština, němčina a portugalština.

Word Lens debutoval na konci roku 2010 a od té doby nebylo o vývojářích příliš slyšet, tedy v porovnání s tím, jakou vlnu mediálního zájmu vzbudili právě v momentě, kdy jejich aplikace dorazila do iTunes App Store. To však neplatí o samotné aplikaci, tu dokonce Apple nedávno ukázal v jedné ze svých televizních reklam. Aplikace navíc ke své práci nepotřebuje připojení k internetu a tak je ideální například na dovolenou. Samotná aplikace je v iTunes App Store dostupná zcela zdarma stejně jako v Google Play a stahovat do ní následně musíte jazykové balíčky pro jednotlivé slovníky, ty jsou však v současné době taktéž zcela zdarma!

Obě společnosti akvizici potvrdily, ovšem ani jedna se nevyjádřila k ceně, za kterou Google Qust Visual získal. CEO společnosti Quest Visual uvedl: „S Word Lens jsme měli možnost vidět začátky toho, jak je možné využít sílu mobilních zařízení. Spojením Quest Visual a Google, můžeme začlenit Word Lens do Google Translate a přidat k aplikaci široké možnosti překladu a nové jazyky. Jako poděkování všem, kteří nás podpořili na naší cestě, nabízíme po omezenou dobu zdarma jak samotnou aplikaci, tak i veškeré jazykové balíčky! Těšíme se na pokračování naší práce v Google!“ Aplikace Word Lens je navíc v současné době již dostupná také pro Google Glass.

Dnes nejčtenější

.