Zavřít reklamu

Uživatelé Wordu pro Mac v posledních měsících čím dál častěji bojují se záseky a zamrzáním aplikace. Pokud mezi zasažené uživatele patříte i vy, máme pro vás dobrou zprávu – společnost Microsoft na opravě pracuje. Co ale dělat a jak si počínat do doby, než bude slibovaná oprava k dispozici?

Stížnosti na záseky a zamrzání Wordu pro Mac se objevily relativně nedváno a šířily napříč uživatelskými fóry Applu a Microsoftu, na Redditu a dalších platformách (podle Tech-Issues Today). Problém přetrvává i po vydání aktualizace operačního systému macOS Sonoma 14.5 společností Apple 13. května. Celá řada uživatelů i nadále hlásí, že pro obnovení funkčnosti Wordu musí aplikaci ukončit nebo restartovat celý Mac. Bohužel, problém se poté krátce znovu objeví. Tento týden ale naštěstí jeden z pracovníků Microsoftu na firemním fóru uvedl, že chyba byla předána vývojářskému týmu a „právě probíhá vyšetřování a oprava“. Co dělat, než bude oprava k dispozici?

Word na Macu zamrzá: Co dělat?

Pokud chcete vyřešit zamrzání Wordu na Macu, postupujte podle následujících kroků. Tyto dvě možnosti vám mohou pomoci překlenout dobu, než bude vydána aktualizace pro Microsoft 365/Word pro Mac:

  • Podle pracovníka Microsoftu můžete zkusit stáhnout starší verzi sady Office pro Mac, například 16.84 nebo 16.83. Tímto krokem možná problém vyřešíte.
  • Druhou možností je prozatím využívat webovou verzi Microsoft 365, abyste se na Macu vyhnuli zásekům a zamrzání Wordu.

Máte také potíže s tímto problémem v aplikaci Word pro Mac? Sdílejte své zkušenosti v komentářích.

Dnes nejčtenější

.