Zavřít reklamu

Apple dlouhodobě trápí problém se ztracenými zprávami iMessages, které mají být doručeny v momentě, kdy přepnete službu ze svého iPhonu do jiného zařízení. Apple si je podle bývalého šéfredaktora Lifehacker Adama Pashe tohoto problému vědomý, ovšem není schopen jej opravit. Poté co přestanete používat na svém telefonu iPhone iMessages a začnete používat klasické sms například v jiném telefonu. Zprávy pak nejsou automaticky převedeny z iMessages do sms a odeslány na nový přístroj, když to nemá uživatel který zprávu odesílá nastaveno přímo v nastaveních svého přístroje.

Servery automaticky nepřesměrují zprávu na nové zařízení a uživatelům, kteří například přejdou z iPhone na Android nebo jiný telefon, není iMessage doručena jako sms. To je poměrně velký problém, pokud neoznámíte všem svým kontaktům se kterými si píšete iMessage, že nyní již budete používat telefon který tuto službu nepodporuje. Pash kontaktoval zákaznickou podporu Apple poté, co přešel z iPhone na Android a zprávy mu nedorazily jako sms, ale zkrátka zmizely. Zaměstnanci zákaznické podpory však bohužel pouze konstatovali, že se tento problém týká mnoha lidí a že vývojáři pracují na opravě, ovšem doposud ji nedokázali vyvinout aj sou zřejmě bezradní.

Apple, respektive zaměstnanci zákaznické podpory však moc dobře věděli s kým mají tu čest a proto nechali podstoupit problém na vyšší managment a jak se ukázalo, vše bylo během pár hodin vyřešeno a Adam Pash získal své zprávy jako sms, které dorazily na telefon s operačním systémem Android. Je tedy zajímavé, že i když byl tento problém oznámen již v roce 2011, Apple jej prozatím nedokázal vyřešit tak, aby fungovalo automatické přeposlání všem zákazníkům, ovšem pokud máte dobré jméno a můžete Applu udělat negativní reklamu, rádi váš problém vyřeší.

imessages

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.