Zavřít reklamu

Většina nových zaměstnanců je ráda, když získá služební telefon, pár vizitek se svým jménem a možnost uvařit si kafé ve firemním kávovaru. Když se však stanete Apple Senior Vice President pro retailové a online obchody Apple Store, můžete očekávat zcela jiný bonus. Angela Ahrendts, která získala po svém odchodu z módního domu Burberry tuto pozici, totiž získala při podpisu smlouvy se svým novým zaměstnavatelem bonus v hodnotě 68 000 000$.

Angela získala balík 113 334 akcií, které jsou omezeny po dobu příštích čtyř let, což znamená, že je může prodat až po čtyřech letech. Při pohledu na průměrnou hodnotu akcií tak Angela v případě, že se bude společnosti dařit tak jako doposud, balík akcií v hodnotě 68 milionů dolarů. Jedinou podmínkou, aby mohla Angela využít akcie a po čtyřech letech je prodat je skutečnost, že po dobu následujících čtyř let neopustí společnost Apple. Akcie bude mít možnost prodat 14. 6. 2018.

Odměna ve formě akcií je v pozicích kterou zastává Angela zcela běžná. Zaměstnanci jsou tak motivováni, aby se společnosti co nejvíce dařilo, protože pak hodnota jejich akcií samozřejmě roste a tím víc získají při následném prodeji. Apple stejným způsobem odměňuje všechny své top manažery.

angela-ahrendts

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.