Zavřít reklamu

Server PhoneArena.com sa dostal k novým informáciám z rokov 2006 a 2007, teda z rokov, kedy Google začal pracovať na systéme Android. Spoločnosť vo svojich vtedajších dokumentoch tvrdila, že operačný systém bude podporovať štandardnú klávesnicu po vzore BlackBerry a vôbec nebude podporovať dotykové obrazovky. Všetko sa zmenilo až v roku 2007, po tom, ako Steve Jobs predstavil prvý iPhone. Aktualizovaný dokument z novembra/listopadu 2007 hovorí o tom, že dotykový displej je povinnosťou u každého zariadenia s operačným systémom Android.

Popularita telefónu iPhone ukázala, že práve dotykové displeje sú to, čo bude v ďalších rokoch prakticky nutnosťou u každého výrobcu mobilných telefónov. Samotné dokumenty sa na internet dostali vďaka súdnemu sporu, ktorý aktuálne prebieha medzi Apple a Samsungom. Apple totiž zažaloval Samsung za porušenie ďalších 5 patentov a požaduje po ňom odškodné vo výške 2 miliárd amerických dolárov. Medzi dokumentami, ktoré sa vďaka tomuto sporu dostali na internet, sa nachádza napríklad aj konverzácia marketingového tímu spoločnosti Apple, ktorú má na starosti Phil Schiller.

androidtouch

Dokument z 6.7.2006 odhalil, že zariadenia, ktoré mali používať operačný systém Android, mali využívať fyzickú klávesnicu s navigačným tlačítkom a prvkami, ktoré môžu niekomu pripomínať tlačítkové smartfóny od Nokie a BlackBerry. Dokument tiež dával riadne najavo, že výrobcovia by na úvod nemali vyrábať telefóny s dotykovými displejmi, keďže Android ich vo svojej prvej verzii nebude vôbec podporovať. O necelý rok a pol, 10.11.2007, už spoločnosť nikde nezmieňuje fyzickú klávesnicu, ale tvrdí, že je vyžadovaná dotyková obrazovka s podporou multi-touch gest.

Zrejme nikoho neprekvapí, že Google nechcel, aby zariadenia pracovali so stylusom, keďže ani iPhone nevyžadoval stylus. Dokumenty dokonca odhalili aj ďalšie zaujímavosti, kvôli ktorým sa mohol Google dostať do problémov. Príkladom toho je napríklad, že Google chcel postaviť Android na súborovom systéme FAT32 od Microsoftu. To by znamenalo, že zariadenia by boli drahšie, keďže výrobcovia telefónov by museli platiť poplatky za to, že budú vyrábať zariadenia s týmto súborovým systémom.

1-vert
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.