Zavřít reklamu

Podle analytika Ming Chi Kuo ze společnosti KGI má Apple se svojí Apple TV v letošním roce velké plány. Na trh by se totiž měl letos dostat zcela nový model, který bude jiný nejen softwarově, ale bude se jednat v podstatě o zcela nové zařízení, které sice naváže na původní Apple TV, ovšem promění ji ve skutečné centrum domácí zábavy. Kuo uvedl, že v letošním roce Apple klasický televizor o kterém se spekuluje jako o Apple HDTV nebo Apple iTV neuvede, namísto toho změní svůj koncept Apple TV.

Nová Apple TV se dostane na trh letos na podzim a bude pro Apple velice klíčová v propojení celého ekosystému, který se tak z počítačů, iPhonů a iPadů dostane také do našich obývacích pokojů. Pro Apple se podle Kua bude jednat o skutečně klíčový produkt. Nová Apple TV bude integrovat senzor pohybu, který umožní uživatelům snadno komunikovat se zařízením bez nutnosti používat dálkový ovladač. O senzor pohybu se postarají technologie společnosti PrimeSense, kterou Apple koupil a jenž se mimo jiné podílela také na vývoji prvního Xbox Kinect.

Apple TV pak nabídne také iTunes App Store, zde si však Kuo není jistý, zda Apple zvolí model který nabídne veškeré aplikace a hry z klasického iTunes App store také na Apple TV nebo vytvoří oddělený App Store, tak jak je například Mac App Store pro počítače. Na druhou stranu by však rozlišení aplikací které jsou dostupné pro tablety a smartphony bylo dostatečné také pro televizory, zde je však největší problém právě s poměrem stran a dalšími vlastnostmi televizorů. Kuo příliš nevěří tomu, že by Apple kdy uvedl klasický televizor, v letošním roce to podle něho nebude určitě a pravděpodobně ani nikdy v blízké budoucnosti.

allaire_apple_tv_box

Dnes nejčtenější

.