Zavřít reklamu

Známy analytik spoločnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo prináša nové informácie o sérii očakávaných zariadení, ktoré tento rok Apple uvedie do predaja. Treba pritom podotknúť, že tento analytik je jedným z najinformovanejších ľudí vo svete Applu, keďže sa jeho správy mnohokrát preukázali ako pravdivé. Kuo sa vo svojom novom reporte zameral predovšetkým na dátumy vydania a množstvo jednotiek, ktoré budú v tomto roku expedované.

Ako tvrdí analytik vo svojej správe, v priebehu najbližších mesiacov by sme sa mali dočkať predstavenia piatich zariadení – iPhone 5S, iPhone Lite, iPad 5, MacBook Pro Retina a iMac. Už koncom budúceho mesiaca by sme mali očakávať updatovaný model iMac s procesorom Haswell. O niekoľko týždňov neskôr, začiatkom septembra/září, by sme na pultoch predajní mali očakávať iPhone Lite a iPad 5, teda dve zariadenia, o ktorých v súčasnosti nevieme prakticky nič. Analytik očakáva, že lacnejší iPhone bude stáť okolo 450 až 550 dolárov, vďaka čomu sa nebude jednať o veľmi lacný prístroj.

kuoreportiphone5s

Telefón, ktorý sa určite omešká, je iPhone 5S. Kuo odhaduje, že kvôli výrobným problémom dokáže Apple expedovať prvé objednávky až na konci septembra/září, pričom ďalšie objednávky bude expedovať v priebehu ďalších dvoch mesiacov. Negatívna správa však prichádza pre záujemcov o iPad mini. Pretože je v záujme Applu priniesť Retina displej do iPad mini a zároveň šetriť batériu zariadenia, je len veľmi nepravdepodobné, že sa tento produkt objaví na trhu už v roku 2013. Miesto toho analytik očakáva, že iPad mini s Retina displejom bude predstavený na jar 2014, spolu s niekoľkými ďalšími produktami. Nevylučuje ale, že Apple tento rok v záujme udržania predajov iPad mini začne predávať model s výkonnejším hardvérom. Kvôli aktuálnej situácii na výrobných linkách ale môžeme iPad mini očakávať najskôr v decembri/prosinci.

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.