Zavřít reklamu

Jihoafričtí vyšetřovatelé oslovili společnost Apple se žádostí o pomoc s odemknutím telefonu iPhone, který patří světoznámému olympijskému sportovci a celebritě Oscaru Pistoriusovi. Příběh atleta, který se dokázal i přes svůj handicap pravidelně utkávat s nejlepšími sportovci světa dojal celý svět. Bohužel před rokem se stala událost, kterou by jen málo kdo předvídal. Oscar Pistorius zastřelil v únoru svoji přítelkyni Reeva Steenkamp, která bývala uznávanou modelkou.

Pistorious se brání před soudem, který začne příští týden tím, že střílel přes zavřené dveře a myslel si, že se za nimi skrývá zloděj, který vnikl do jeho domu. Tomu však státní zástupce a vyšetřovatelé příliš nevěří a snaží se na pojednávání, které začne příští týden shromáždit co nejvíce důkazu, které jej usvědčí z úkladné vraždy. Důkazy, které by Pistoriuse usvědčili ze zločinu se podle vyšetřovatelů ukrývají také v jeho iPhone. Když jej požádali o odemknutí telefonu chráněného heslem, tvrdil atlet že heslo zapomněl.

Obžaloba tvrdí, že se snažila několik měsíců získat přístup k telefonu a až poté oslovila se žádostí o odblokování Apple. Pistoriusovi obhájci naopak uvádí, že nechápou proč obžaloba neoslovila Apple hned na začátku vyšetřování, ale schůzku naplánovala na poslední pracovní den před zahájením soudního líčení. To začne již dnes a právě v pátek minulý týden se měli zástupci policie a obžaloby sejít s Applem.

problems-with-ios-7-passcode-lock-screen

*Zdroj: ibtimes.co.uk

Dnes nejčtenější

.