Zavřít reklamu

Jeden z vedoucích mužů společnosti Apple stojící za původním iPhonem, se během Mobile World Congress v Barceloně tento týden omluvil všem, kteří si koupili původní iPhone. Zřejmě se ptáte proč. Hlavní ředitel produktového marketingu společnosti Apple pro původní iPhone Boba Borchers uvedl: „Jestli jsi měl původní iPhone omlouvám se, nebyl to skvělý telefon, je to OK telefon.“ Bob Borchers již nepracuje ve společnosti Apple, ale přesunul se jako hlavní šéf marketingu do společnosti Dolby, ovšem v době kdy v Applu ještě působil, měl na starosti právě marketing původního iPhonu.

iPhone 2g, jak byl původní iPhone někdy označován, samozřejmě dokázal změnit trh se smartphony jednou pro vždy, ovšem na druhou stranu se Bobovi nelíbí, jakým způsobem byl prezentován. Apple uvedl, že se jedná o revoluční telefon, díky kterému můžete mít to nejlepší z internetu a iPodu ve své kapse. Právě toto tvrzení se Bobovi zdá přinejmenším nadnesené.

„Co je zajímavé u Applu je fakt, že technologie jsou zde v pozadí, aby vyniklo uživatelské rozhraní. Když se podíváte na iPhone po technologické stránce, vše bylo již představeno předtím. Apple dal vše dohromady a hlavně tomu dal praktické využití. To co iPhone přináší není technologie, ale uživatelský zážitek. Byly tam tři hlavní hodnoty, které se komunikovali, revoluční telefon, nejlepší iPod vůbec a internet v kapse. Ale ve skutečnosti to mělo být naopak, internet byl nejdůležitější. Byl to skvělý iPod, ale připojení k internetu a komunita vývojářů bylo to, díky čemu byl iPhone skutečně jiný než ostatní.“

iPhone2GNotificationBar

*Zdroj: trustedreviews.com

Dnes nejčtenější

.