Zavřít reklamu

 Svet IT začínajú postupne zapĺňať zariadenia, ktoré okrem samotných chytrých schopností ponúkajú aj niečo iné. A tým je práve zvýšená odolnosť voči nárazu, vodeodolnosť alebo odolnosť voči prachu. Mohli sme sa o tom presvedčiť u vlajkových lodí Sony a po novom aj pri Samsungu Galaxy S5 či mnohých iných. No na trhu je len veľmi málo zariadení, ktoré sa dajú považovať za tablet, majú malé uhlopriečky a sú odolné prakticky voči akýmkoľvek vonkajším vplyvom.

A práve do tohto segmentu mieri nový tablet od Panasonicu. Novinka nesie označenie Toughpad. Konkrétne sa jedná o dva modely. Prvým je Toughpad FZ-E1 a druhým Toughpad FZ-X1. Oba tablety ponúkajú zhodné parametre. K tým patrí napríklad 5 palcový displej s HD rozlíšením, pod kapotou oboch zariadení nájdeme čipovú sadu od Qualcommu, ktorá disponuje štyrmi procesorovými jadrami. Procesoru sekunduje pamäť RAM s kapacitou 2GB. Interná pamäť dosahuje hodnoty 32GB a samozrejmosťou je navýšenie pomocou pamäťových kariet microSD. O konektivitu zariadenia sa postará Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 3G modul, LTE, Bluetooth 4.0, HD Voice, GPS spolu s GLONASS. Na zariadení sa taktiež nachádzajú aj snímače kamier. Na zadnej strane je snímač s 8Mpx optikou a na prednej strane sa nachádza kamera s rozlíšením 1,3Mpx. Obe zariadenia disponujú batériou s kapacitou 6200 mAh. Taktiež zhodne splňujú štandard MIL-STD-810G, čo v preklade znamená, že im nevadí prach, voda a sú odolné na pád z výšky troch metrov.

A v čom sú vlastne tieto dve zariadenia odlišné? Je to práve operačný systém. Zatiaľ čo tablet s označením FZ-E1 využíva systém Windows Embedded Handheld 8, jeho dvojča využíva Android 4.2.2 Jelly Bean. Presné informácie o cenách zatiaľ známe nie sú, no podľa zákulisných šepotov by nemali klesnúť pod hranicu 1000€. Na novinku upozornil server Engadget.

Dnes nejčtenější

.