Zavřít reklamu

Začátkem týdne se objevily spekulace o probíhajících jednáních mezi společností Tesla a Apple. Dnes tato jednání potvrdil CEO společnosti Tesla Elon Musk v rozhovoru pro Bloomberg TV. Musk uvedl, že si jeho společnosti „povídala“ s Applem a že nemůže komentovat, zda se rozhovory točily kolem jakéhokoli druhu akvizice, ale může uvést, že v současné době vypadá akvizice Tesla velmi nepravděpodobně. „Pokud nás jedna nebo více společností oslovily v loňském roce, nemohu takové věci komentovat. Měli jsme jednání s Applem, ale nemohu komentovat, zda se točí kolem nějakého druhu akvizice,“ uvedl Musk.

Informace o možné akvizici Tesla cars ze strany společnosti Apple přinesl začátkem týdne deník San Francisco Chronicle, který uvedl, že se vedoucí akvizic společnosti Apple Adrian Perica a Tim Cook setkali s vedením společnosti Tesla a diskutovali o možném převzetí společnosti. Apple však může být zainteresován také v použití operačního systému iOS v elektromobilech společnosti Tesla. CEO Tesla Elon Musk uvedl začátkem tohoto měsíce plány společnosti, které se týkají vývoje nové lithium-iontové baterie, kterou bude Tesla vyrábět ve spolupráci s některými dalšími, blíže nespecifikovanými společnostmi.

Tento druh baterií používá právě Apple a jak jistě sami dobře víte, právě výdrž baterie je u současných smartphonů a tabletů největším problémem, se kterým se musí výrobci potýkat. Je tedy možné, že Apple se chystá s Teslou vyrábět nový druh baterie. Na otázku zda je Tesla na prodej řekl Musk, že akvizice je velice nepravděpodobná, protože společnost potřebuje, aby byla velice úzce profilovaná a jejím cílem je vytvořit cenově dostupné auto na elektrický pohon. Hodnota společnosti Tesla je v současné době na trhu okolo 24 miliard dolarů, Apple má v hotovosti 160 miliard dolarů.

model-s-photo-gallery-12-1

Dnes nejčtenější

.