Zavřít reklamu

Apple síce predstaví novú Apple TV, ale vyzerá to, že sa tento produkt bude vymykať pôvodnej vízii. Wall Street Journal získal od svojich zdrojov informácie, že Apple bude nakoniec spolupracovať s káblovými spoločnosťami. Pôvodne mal totiž v pláne, že bude týmto spoločnostiam konkurovať, avšak poskytovatelia obsahu sa obávali, že to ohrozí ich ostatné príjmy. Spoločnosť tak miesto toho, aby poskytovala obsah priamo od CBS či Disney, prenechá zodpovednosť spoločnostiam Time Warner Cable, Comcast a iným.

Pôvodný plán bol taký, že Apple by so svojim set-top boxom kompletne transformoval televíziu. Užívatelia novej Apple TV by už nemuseli získavať televízny obsah cez káble a satelity, ale cez internet. Lenže to sa nedeje, aspoň nie v blízkej budúcnosti. Zdroj pre WSJ ale povedal, že Apple môže svoj postoj v budúcnosti zmeniť. Plány spoločnosti Apple boli dokonca oveľa ambicióznejšie. Spoločnosť chcela odstrániť deliacu čiaru medzi živým a on-demand vysielaním, o čo sa mal postarať iCloud. Užívatelia mali mať možnosť sledovať relácie z iCloudu a dokonca mali možnosť preskakovať reklamy. Stratu z preskočených reklám chcel Apple kompenzovať vyššími poplatkami mediálnym spoločnostiam.

Ďalší kompromis prichádza aj v on-demand vysielaní. Pôvodný plán znel, že užívatelia budú môcť kedykoľvek sledovať akýkoľvek diel daného seriálu. Po novom je on-demand vysielanie obmedzené len na päť posledných epizód, s tým že užívatelia nebudú môcť pretočiť video po dobu troch dní od premiéry. Rovnako visí otázka aj nad dostupnosťou novej Apple TV. Šanca, že novú Apple TV bude predávať samotný Apple je rovnako vysoká ako šanca, že novú Apple TV budú poskytovať distribútori obsahu.

screen
*Zdroj: MacRumors s odvolaním na platený článok WSJ

Dnes nejčtenější

.