Zavřít reklamu

Německý výrobce luxusních televizorů Loewe se potýká s finančními problémy od začátku finanční krize, kdy se radikálně snížil počet zákazníků, jenž jsou za televizory schopni zaplatit částky okolo 5000€. Společnost tak v loňském roce nakonec požádala německý soud o ochranu před věřiteli a v říjnu loňského roku vyhlásila platební neschopnost. Kromě finanční krize se na propadu tržeb společnosti podepsal také fakt, že výrobci z Asie, především Samsung a LG dokáží nabízet v současné době již velmi kvalitní televizory s luxusním obrazem i zvukem, za mnohem nižší ceny než Loewe.

Německého výrobce luxusních televizorů Loewe zachrání před krachem skupina investorů. Ještě předtím, než k této události došlo, se však spekulovalo v roce 2012 nad tím, že se Loewe ujme Apple a dokonce padla i konkrétní částka, Apple měl údajně za převzetí Loewe nabídnout 87 milionů Eur. K převzetí společnosti však nikdy nedošlo a zda vlastně Apple nabídl odkup Loewe nebo se jednalo jen o jakousi fámu, se již nikdy nedozvíme. Loewe nakonec nezachránil před věřiteli žádný technologický gigant, ale skupina investorů, složená z podnikatelů, manažerů Loewe, ale také z manažerů ostatních společností včetně Applu a Bang & Olufsen.
Konkrétní jména bývalých manažerů společnosti Apple sice nejsou k dispozici, mělo by se však jednat o lidi ze skutečně nejvyšších pozic společnosti. Společnost Loewe ve svém tiskovém prohlášení uvedla: „Je zajištěna kontinuita tradičních značek Loewe v německých rukou,“ a dodala také, že se zaměří na špičkové vybavení pro domácí zábavu a stylové doplňky. prohloubí se také spolupráce se společností Hisense z Číny. Loewe je tedy nyní majetkem skupiny akcionářů a nezbývá než čekat, zda se dokáže prosadit na trhu tak, jak tomu bylo v minulosti. Loewe je v podstatě poslední společností, která vyrábí luxusní spotřební elektroniku. Například nejznámější značky s luxusní spotřební elektronikou jako je Bang & Olufsen patří pod Samsung a Vertu patřilo až donedávna Nokii, nyní je součástí skupiny EQT.
*Zdroj: mam.ihned.cz

Dnes nejčtenější

.