Zavřít reklamu

„24. januára Apple predstaví Macintosh a vy uvidíte, prečo 1984 nebude ako 1984,“ zaznelo na konci legendárnej reklamy, z ktorej behá mráz po chrbte. Legendárny počítač Apple Macintosh už za dva týždne oslávi okrúhle 30. výročie svojho predstavenia a pri tejto príležitosti organizuje pôvodný tím vývojárov výročnú akciu, ktorá sa bude odohrávať už o deň neskôr, 25. januára/ledna 2014 vo Flint Center v meste Cupertino. Miesto akcie nebolo vybrané náhodne – je ukážkou toho, že aj bývalí zamestnanci majú zmysel pre symboliku.

Práve Flint Center bol miestom, kde sa pred tridsiatimi rokmi Steve Jobs postavil na pódium a odhalil Macintosh s revolučným užívateľským prostredím. Jeho grafické prostredie sa stalo základom budúcich verzií systému Mac a jeho legendárna lišta sa nachádza aj na obrazovke dnešných počítačov s operačným systémom OS X 10.9 Mavericks. Macintosh definoval budúcnosť počítačov a po návrate Steva Jobsa do Apple viedol k tomu, že Apple predstavil iMac a do dnešného dňa mu niekoľkokrát zmenil dizajn.

Nadchádzajúca akcia vo Flint Center je prístupná pre všetkých, ktorí si zakúpia lístky. Na akcii však účastníci zažijú diskusie s tímom vývojárov, kde sa dozvedia nové zaujímavosti z vývoja tohto produktu. Na akcii sa podľa všetkého objaví aj britský režisér Ridley Scott, ktorý stál aj za legendárnou reklamou 1984. Na akcii sa podľa všetkého objaví aj nové, doposiaľ nevydané video. Čo sa ale na videu ukrýva, dnes vedia len organizátori akcie. Lístky na Mac 30th Celebration je možné zakúpiť od 110 dolárov, pričom zisk z predaja pôjde na podporu vzdelávania detí v oblasti programovania. Ak máte v pláne ísť na túto akciu, lístky si môžete zakúpiť tu.

PRESS_MosaicMac_Join_Examp
*Zdroj: Mac30th.com

Dnes nejčtenější

.