Zavřít reklamu

Apple představil dne 16. ledna 1986 další model počítače Macintosh s označením Macintosh Plus, což byl třetí model v řadě Macintosh a zároveň první jablečný počítač představený po vyhazovu Steva Jobse. Macintosh Plus, který nahradil svého předchůdce Macintosh 512/512ke, se jako první Macintosh chlubil SCSI portem pro pevný disk. Dále disponoval 128KB pamětí ROM a 1 MB paměti RAM, která se však dala přes čtveřici SIMM slotů rozšířit až na 4 MB.

Avšak některé technické parametry zůstaly stejné jako u předchůdce, a to konkrétně mikroprocesor Motorola MC68000 taktovaný na 8MHz, 9palcový monitor s rozlišením 512×342 pixelů a floppy mechanika podporující diskety o velikosti 800 KB.

Macintosh Plus, který přišel dva roky po prvním modelu počítače Macintosh, v době svého představení stál 2 600 dolarů. V neposlední řadě dostal klávesnici, na které se objevily nové klávesy, a to konkrétně kurzorové a numerické.

Macintosh Plus je nejstarší model Macintoshe, na kterém se dal spustit systém OS 7. Vyráběl se až do roku 1990, a tím pádem byl nejdéle vyráběným Macintoshem vůbec. Technologicky ho nahradily počítače Macintosh SE a Macintosh II.

macintosh plus fb

Zdroj: Cult of Mac, Wikipedia

Dnes nejčtenější

.