Zavřít reklamu

Predaje tabletov sú dnes na dennom poriadku každého obchodu a pretože ich je dnes na trhu neúrekom, spoločnosť ChangeWave Research vykonala prieskum, v ktorom zisťovala záujem zákazníkov o konkrétne modely. Prieskum sa v tomto prípade týkal len spotrebiteľov žijúcich USA a to takých, ktorí si plánujú v priebehu najbližších 90 dní zakúpiť tablet. Do zoznamu najžiadanejších sa tentoraz dostali predovšetkým tablety od amerických spoločností, no nechýbali v nej ani tablety od juhokórejského Samsungu.

ChangeWave vo svojom prieskume zároveň porovnala výsledky so štatistikou z augusta/srpna tohto roku, a aj keď sa za ten čas objavili nové prístroje, víťaz ostáva aj naďalej ten istý. Zatiaľ čo štyri z piatich sérií v tomto prieskume nezískali podiel väčší ako 9%, tablety iPad si v ňom výrazne polepšili. Kým v auguste prejavilo o iPad záujem iba 55% všetkých opýtaných, v novembri/listopadu už prejavilo záujem 72% opýtaných. Pre tablety Samsung Galaxy sa rozhodlo 9% opýtaných, pričom záujem klesol o štyri percentá. O tri percentá klesol záujem aj v prípade Google Nexus, ktorý má v štatistike tiež podiel 9%. Záujem o Amazon Kindle Fire klesol o jedno percento, vďaka čomu má podiel 5%, no naopak sa zvýšil záujem o Microsoft Surface. Je vidieť, že ohlásenie nových modelov v ľuďoch vyvolalo záujem o produkt a aj keď sa záujem zvýšil iba o jedno percento, určite ide o celkom dobré znamenie pre spoločnosť z Redmondu. O Surface prejavilo záujem 8% opýtaných.

tablet_purchase_comparison_next_90_days

O ktorý iPad je najväčší záujem? ChangeWave sa zameralo aj na výsledky v tomto prípade a spoločnosť uvádza, že najväčší záujem je o nový iPad Air , ktorého recenziu si môžete prečítať priamo tu. O Air prejavilo v novembri/listopadu záujem až 55% všetkých opýtaných, pričom v prípade ostatných sú čísla výrazne nižšie. S výrazne nižším percentom sa na druhom mieste objavil tohtoročný iPad mini s Retina displejom (recenzia), o ktorý prejavilo záujem 16% všetkých opýtaných. O minuloročný iPad mini s procesorom Apple A5 (recenzia) prejavilo záujem 5% opýtaných, no číslo je celkom zaujímavé pri iPade 2. Aj napriek tomu, že je tento tablet na trhu už takmer tri roky, v priebehu najbližších 90 dní si ho hodlá zaobstarať 7% všetkých opýtaných. 17% opýtaných zatiaľ nevie, aký iPad si vyberie a jedno percento si zvolí iný model.

ipad_models
*Zdroj: ChangeWave

Dnes nejčtenější

.