Zavřít reklamu

Zásoby iPhone 5s se po celém světě začínají pomalu ale jistě srovnávat s jeho poptávkou a již co nevidět se dočkáme možnosti, na kterou jsme zvyklí u většiny produktů, tedy dojít do obchodu a odejít s telefonem, který chceme. Co jsme však prozatím netušili bylo, proč tomu tak je a proč se skladové zásoby skutečně lepší. Nyní se pro Wall Street Journal vyjádřil přímo výkonný ředitel společnosti Foxconn, který uvedl následující: „Chrlíme asi 500 000 iPhone 5s každý den, to je vůbec náš nejlepší denní výkon.“

Dále pak také uvedl, že iPhone 5c a iPhone 5 vyrábí na výrobní lince pouze 500 zaměstnanců, protože jejich montáž je méně komplikovaná oproti výroby iPhone 5s, o který se stará 600 zaměstnanců na jedné montážní lince. „Přesto že měl trh obavu o dodávkách nového iPhone ještě před jeho představením, výrobní kapacita našich továren pro iPhone i nadále roste,“ dodal CEO společnosti Foxconn. Zaměstnanci se podle tvrzení zahraničních médií přesunuli na výrobu iPhone 5s z iPhone 5c, o který není takový zájem jak Apple původně očekával a tak není potřeba vyrábět původně předpokládané množství kusů.

Co jistě potěší zejména akcionáře je pak fakt, že i při výrobě půl milionu iPhone 5s za jediný den, je po telefonu v současné době stále poptávka, která převyšuje nabídku a například na apple.cz si musíte na objednaný iPhone 5s počkat jeden až dva týdny. Telefon se tak stal opět hitem a letošní Vánoce jako již poněkolikáté po sobě opět ovládá alespoň na poli smartphonů iPhone se svým nejnovějším modelem. Naopak poptávka po iPhone 5c je pravděpodobně skutečně velmi nízká a bude zajímavé sledovat jeho další osud, obzvláště pak v příštím roce, kdy se ukáže zda Apple představí také nástupce, iPhone 6c.

iphone5s-gallery2-2013

Dnes nejčtenější

.