Zavřít reklamu

Apple představil letošní modely počítačů iMac poměrně v tichosti a o tom že začal nabízet novinku informoval pouze prostřednictvím tiskové zprávy a změny na webových stránkách. Po loňské významné změně designu se není co divit, společnost již v podstatě neměla v současné době příliš možností pro nějakou radikální změnu, která by stála za představení přímo na konferenci. I přesto, že vše proběhlo poměrně v tichosti, přináší nové iMacy výraznou změnu, kterou představuje využití nového portu PCIe.

To co se na první pohled může zdát jako pouhá konstrukční změna přináší hned dvě výhody, z toho jedna potěší skutečně každého uživatele. Zatím co u loňských modelů si musel majitel již při koupi zvolit disk, který bude chtít v iMacu využívat a jeho uživatelská výměna nebyla možná, u novinky to možné je a tak lze i později dokoupit Fusion nebo SSD disk a zrychlit tak počítač. A právě o to, aby bylo zrychlení ještě výraznější než doposud, se stará nový port PCIe. Apple dokázal díky využití portu PCIe zrychlit SSD i Fusion Drive o 50% oproti loňským modelům.

Počítač tak nabízí uživatelsky významný posun v rychlosti, kterého si všimnete při běžné práci jako je otevírání souborů nebo aplikací, stejně jako u kopírování dat. Počítač je tak skutečně významně rychlejší při běžném použití a na papíře pak zvýšení výkonu vypadá tak, že se rychlost SSD i Fusion Drive oproti loňskému roku zvedla o 50%. Nové iMacy tak potěší nejen profesionály nebo náročné uživatele, kteří ocení výkon grafické karty a procesoru, ale také běžné uživatele, které naopak víc zajímá za jakou dobu se načte internetový prohlížeč.

Fusion

*Zdroj: apple.com/imac

Dnes nejčtenější

.