Zavřít reklamu

Aj keď si Apple pravdepodobne nechal záležať na tom, aby finálna verzia systému iOS 7.0 nemala žiadne chyby, predsa len sa v nej nejaké nájdu. Práve to sa stalo cez víkend, keď 27-ročný Palestínčan Karam Daoud zistil, že vďaka istej chybe je možné vykonávať telefónne hovory aj zo zamknutého telefónu. Na túto chybu upozornil magazín Forbes, a ako ďalej upozorňuje, bezpečnostnú chybu nie je v tejto chvíli možné nijak opraviť. Apple tak bude musieť vydať opravný update pre podporované iOS zariadenia, ktorý túto chybu opraví.

Samotná chyba sa dá uskutočniť zo zamknutej obrazovky tým, že miesto núdzového čísla zadáte požadované telefónne číslo a niekoľkokrát stlačíte tlačítko na uskutočnenie hovoru. Táto akcia spôsobí, že sa telefón reštartuje, a zároveň uskutoční hovor s iným telefónom, na ktorý ste telefonovali. Daoud tvrdí, že túto chybu testoval na viacerých zariadeniach, vrátane dvojice nových iPhone 5, na nich však trvá omnoho dlhšie, kým dôjde k uskutočneniu hovoru. Palestínčan v minulosti pracoval ako tester pre mobilného operátora, a práve preto už krátko po objavení chyby kontaktoval Apple a popísal chybu. K tomuto e-mailu neskôr priložil video a detailnejšie informácie, na čo mu Apple obratom poslal ďakovný e-mail s tvrdením, že chyba bude opravená v budúcej aktualizácii.

Daoud sa však cíti mierne urazený tým, že tím Applu nereagoval na jeho otázku, či za nález a tipy na opravenie dostane finančnú odmenu: „Tie peniaze nepotrebujem.. Postačil by som si napríklad s odpoveďou ‚My nie sme Facebook, nedávame žiadne odmeny‘. Ale miesto toho Apple jednoducho ignoroval túto časť e-mailu.“ Facebook a Google v takomto prípade majú tendenciu platiť užívateľom za odmeny, pričom sa mnohokrát jedná o tisíce dolárov. Avšak ani Google neplatí v každom prípade – Google neplatí užívateľom za to, že nájdu a upozornia na chyby v Androide alebo zariadeniach od Motoroly.

Dnes nejčtenější

.