Zavřít reklamu

Dnes môžeme pokojne prehlásiť, že história sa opakuje. Po tom, ako spoločnosť GooPhone vytvorila svoju vlastnú verziu iPhone 5 s Androidom a ten istý krok neskôr spravila aj s iPadom mini, sa rozhodla spustiť predaj ďalšieho klonovaného zariadenia. Čínska spoločnosť, ktorá je zdá sa veľkým profesionálom v kopírovaní, tentoraz predstavila svoj vlastný telefón GooPhone i5C. Ako už názov napovedá, tento telefón s Androidom si berie jasnú inšpiráciu od očakávaného lacnejšieho iPhone, dnes známeho ako iPhone 5C.

Nejedná sa však iba o názov. Okrem názvu sa jeho autori rozhodli použiť ten istý dizajn, technické parametre a aj pozíciu loga či textov. GooPhone však nie je žiadne jablko. Goophone preferuje včely a tak niet divu, že práve jednu takúto včielku nájdeme aj na zadnej strane zariadenia. Zariadenie je dostupné v bielej verzii a svojich používateľov vyjde iba 99 dolárov. A na čo sa môžu majitelia tohto zariadenia tešiť? Telefón so systémom Android 4.2 Jelly Bean obsahuje 1.2GHz procesor, 1GB RAM a 4GB úložiska. Okrem toho sa majitelia stretnú s 8-megapixelovým fotoaparátom na zadnej strane a 2-megapixelovým fotoaparátom na prednej strane, no kvalita videa dnes nie je známa. Displej však nie je bohviečo. Aj keď obe zariadenia disponujú 4-palcovým širokouhlým displejom, GooPhone i5C ponúkne slabšie rozlíšenie 960 x 540 bodov.

Veľkou výhrou nie je ani výdrž batérie. Aj keď je procesor telefónu vyrábaný úspornejšou 28-nanometrovou technológiou, jeho batéria vydrží len 5 hodín hovoru alebo 48 hodín v pohotovostnom režime. Či sa jedná o vlastnosti pri 2G alebo 3G pripojení, nie je známe. Tým sa dostávame aj ku konektivite. Telefón podporuje 2G a 3G siete, Bluetooth 4.0 a WiFi 802.11a/b/g/n. NFC anténa tu neexistuje.

goophone-i5c

Po boku GooPhone i5C sa na internete objavili aj informácie o ďalšom telefóne od GooPhone, a popravde sa veľmi nečudujeme, že nesie meno GooPhone i5S. Telefón vychádza tento rok a vyzerá prakticky rovnako ako štandardný iPhone 5, odlišuje sa však cenou a svojimi vlastnosťami. Okrem toho, že za telefón zaplatíte len 299,99 dolárov, telefón vás poteší 13-megapixelovým zadným fotoaparátom a 5-megapixelovým predným fotoaparátom. „S“ značí rýchlosť, a preto sa nemusíme čudovať, že telefón disponuje štvorjadrovým procesorom s frekvenciou 1,5GHz. Novinkou je tiež 16GB úložisko, no tu vylepšenia končia. Telefón ponúka tú istú 5-hodinovú výdrž batérie, a taktiež zabúda na 4G LTE siete. Telefón je dostupný v Black & Slate a White & Silver verzii.

goophone-i5s
*Zdroj: anybuying.com; anybuying.com

 

Dnes nejčtenější

.