Zavřít reklamu

Čínska spoločnosť Goophone je známa tým, že kopíruje zariadenia veľkých spoločností a predáva ich pod svojim menom. Vo svete sa preslávila najmä tým, že v roku 2012 podala sťažnosť na Apple za kopírovanie dizajnu iPhone 5, aj keď jej telefón Goophone Y5 bol vytvorený z komponentov, ktoré sa objavili na uniknutých fotografiách vtedajšej vlajkovej lodi od Apple. Táto istá spoločnosť pred pár hodinami predstavila Goophone S5, no v jej ponuke sa nachádza aj ďalší produkt s doposiaľ nevideným dizajnom.

Jedná sa o inteligentné hodinky, ktoré sa však nepodobajú na žiadne iné, ktoré sa na trhu kedy objavili. Z hľadiska dizajnu si berú inšpiráciu z iPodu nano 6. generácie, obohacujú ho však o menší konektor, fotoaparát a remienok. Produkt v nás vyvoláva otázky najmä preto, že svojim dizajnom odpovedajú dizajnu, aký by sa dal čakať od Apple a jeho budúcich hodiniek iWatch. Že sa môže jednať o predčasne odhalený dizajn iWatch, nasvedčuje aj veľkosť displeja. Jedná sa o 1.54-palcový displej s rozlíšením 240×240 pixelov, čo je zároveň ten istý displej, aký sa nachádzal v 6. generácii iPodu nano. iWatch by však mali ponúknuť rozlíšenie 320×320.

Goophone ďalej tvrdí, že sú jeho hodinky vybavené podporou micro-SIM karty a podporujú 2G a 3G siete. Na ich boku sa nachádza 2-megapixelový fotoaparát, zatiaľ čo vo vnútri sa ukrýva 1.2GHz dvojjadrový procesor a 512MB RAM. Hodinky majú kapacitu 4GB, no pomerne výkonný hardvér sa odrazil na nízkej výdrži batérie. Hodinky totiž na jedno nabitie vydržia 48 hodín pri stand-by, výdrž batérie pri aktívnom používaní sa nespomína. Prostredie hodiniek náramne pripomína Windows Phone, ale nenechajte sa zmiasť. Výrobca tvrdí, že sa jedná o Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

goophone-watch1

Dnes nejčtenější

.