Zavřít reklamu

Když jsem chtěl po dovolené nahrát své fotografie z iPhone s iOS 7 do MacBooku Air, který patří mámě a tak jej běžně nepoužívám, zaskočila mě na displeji telefonu hláška, o které se pokud vím příliš nepsalo. Apple jde s ochranou svých uživatelů u iOS 7 ještě dál než u iOS 6 a tak se nyní na displeji objeví nová hláška kdykoli, když připojíte svůj iPad, iPhone nebo iPod touch s iOS 7 k počítači, který nepoužíváte a nemáte s ním telefon synchronizovaný. V momentě kdy připojíte telefon k počítači, objeví se předtím než můžete použít jakoukoli aplikaci oznámení na displeji vašeho iOS zařízení. V mém případě jsem chtěl spustit aplikaci Image Capture a stáhnout fotografie, to však nebylo možné do doby, než jsme potvrdil, že chci novému počítači důvěřovat.

Vyskakovací okno se vás zeptá, zda chcete důvěřovat tomuto počítači a upozorní vás, že pokud zvolíte možnost ano, budou data a nastavení přístupná z daného počítače, budete-li k němu připojeni přes USB nebo Wi-Fi. Jakmile zvolíte možnost Důvěřovat, je možné používat telefon stejně, jako u vašeho primárního počítače. Pokud však zvolíte možnost nedůvěřovat, je možné telefon pouze nabíjet, ale není možné jej jakkoli synchronizovat nebo k němu přistupovat pomocí dalších aplikací. Pokud si tedy chcete telefon ve spěchu nabít u někoho koho příliš neznáte, stačí zvolit možnost Nedůvěřovat a můžete si být jisti, že nemá možnost přistupovat k vašim datům.

iOS7
Zdroj: Redakce Letem světem Applem - Apple magazín

Související články

Dnes nejčtenější