Zavřít reklamu

Pokud žijete v Asii a alespoň částečně se pohybujete ve světě výpočetních technologií, není pro vás žádný problém sehnat součástky doposud nepředstavených mobilních telefonů od společnosti Apple, minimálně to naznačuje počet fotografií, které v posledních týdnech přicházejí téměř každý den na internet. Dnes se na microblogovací síti weibo.com (přes slashgear.com) objevily fotografie červeného šasi, které by mělo patřit telefonu označovanému jako iPhone 5C. Fotografie nejsou zrovna v té nejvyšší kvalitě, ale ukazují, že šasi stále není vybaveno certifikačním označením, bez kterého se nesmí žádný mobilní přístroj na světě prodávat.

Je přinejmenším zvláštní, že by Apple vyrobil ve všech barvách tolik prototypů, aby jich velké množství uniklo k veřejnosti. Pokud by se jednalo již o součástky skutečného přístroje určeného k masové produkci, chybí tomuto přístroji patřičné certifikace a nebylo by jej možné prodávat. Společnost Apple navíc sledujeme již poměrně dlouho a musíme uznat, že se jedná o skutečně nejmasivnější únik fotografií, který kdy Apple provázel. Samozřejmě si jistě všichni vzpomínáme na uniklý prototyp iPhone 4 nebo na některé součástky z iPhone 5, ovšem vždy se jednalo o jeden přístroj, respektive pouze několik málo součástek, které získal jeden nebo dva servery.

Takové množství úniků by z normálních okolností muselo pocházet z výrobních linek dodavatelů společnosti Apple, které jsou převážně v Číně a dalších Asijských zemích. V tom případě by však přístroj obsahoval všechny potřebné certifikační informace. Fotografie navíc pochází ze stále novějších zdrojů a je tak již skutečně otazné, co na fotografiích vlastně vidíme. Je navíc důležité dodat, že prototypy se vyrábí ve skutečně velmi omezeném počtu a mnohdy si je staví Apple sám přímo v Cupertinu, únik jednotlivých součástek z prototypu telefonu nebo jakéhokoli jiného přístroje ještě prozatím u Applu nenastal. Objevily se buď fotografie kompletního prototypu, který Apple někde ztratil nebo jej někdo vyfotografoval nebo jsme měli možnost vidět součástky až poté, co Apple zahájil masivní výrobu nového produktu.

 

6cb26641gw1e7eiie8529j20cz0goglu
6cb26641gw1e7eiibtgsfj20cg0godge
6cb26641gw1e7eiifb7d0j20go0cfmxc

Dnes nejčtenější

.