Zavřít reklamu

Čakanie na nové telefóny sa rozhodneme skrátiť naším novým týždenným seriálom, v ktorom si každý týždeň opíšeme jeden zaujímavý produkt, ktorý nakoniec nikdy neuzrel svetlo sveta. Apple v konečnom dôsledku testuje ohromné množstvo produktov, ktoré nakoniec zruší, zmení na nepoznanie alebo ich zbaví zaujímavých funkcií a tak sa tieto stratené prístroje uchovajú iba na fotografiách. V lepšom prípade sa však stane, že sa prototyp zariadenia dostane do rúk vášnivého zberateľa, ktorý sa oň rozhodne podeliť so svetom.

V našom prvom dieli sa pozrieme na iPod touch 3. generácie, respektíve na jeho prototyp, projekt N18. Ako môžete vedieť, Apple v roku 2009 predstavil aktualizovaný model svojho populárneho prehrávaču a obohatil ho o výkonnejší hardvér, vďaka čomu jeho softvérová podpora skončila až s predstavením iOS 6. Tretia generácia bola dostupná v 32 a 64GB verzii, a popri nej Apple predával aj 8GB model iPod touch s označením A1288. Tento model však ponúkal starší hardvér z iPhone 3G, a preto je najvyššou podporovanou verziou systému iOS 4.2.1.

Apple mal ale s tretím iPod touch veľké plány. Tie však posunul až na rok 2010, kedy predstavil inovovaný iPod touch 4. generácie, ktorý priniesol procesor Apple A4, 256MB RAM a dvojicu kamier. Tretí touch mal priniesť to, čo sa od neho dlho žiadalo – zadnú kameru. Ako je nám známe, prototypy obsahovali 2-megapixelový fotoaparát od spoločnosti Jabil Circuit. Zvláštne však je, že sa fotoaparát nachádzal v strede zariadenia, hneď vedľa WiFi antény. Takýto fotoaparát sa nenachádza prakticky na žiadnom iOS zariadení a tak je možné, že Apple chcel zachovať tvar zariadenia. Žiaľ, fotoaparát bol zo zariadenia na poslednú chvíľu odstránený a preto Apple spôsobil značné škody výrobcom, ktorí už začali vyrábať ochranné obaly pre toto zariadenie. Či fotoaparát podporoval video alebo nie, nevieme.

34bf3bb92ad239__DSC0012
34bf3bb9435c49__DSC0014
34bf3bb962284e__DSC0015
34bf3bbac93fa2__DSC0027
iPod touch 3rd gen lost prototype

Dnes nejčtenější

.