Zavřít reklamu

Bob Mansfield síce už nie je senior viceprezidentom pre technológie, no nič to nemení na fakte, že jeho divízia aj naďalej existuje. Práve pre tieto potreby však musel Apple spraviť určité zmeny v štruktúre svojho vedenia a tak si jeho úlohy teraz podelí Dan Riccio a Jeff Williams. Riccio dnes pracuje ako senior viceprezident pre hardvér, zatiaľ čo Jeff Williams zaujal v spoločnosti pozíciu senior viceprezidenta pre operácie.

Dan Riccio tak odteraz už nedohliada iba na vývoj WiFi komponentov v Apple produktoch, ale najnovšie bude mať na starosti aj vývoj a dizajn komunikačných antén v iOS zariadeniach. Zhodou náhod mal mať túto prácu na starosti Dan Riccio už v roku 2012, kedy sa na internete objavili správy o tom, že Bob Mansfield opúšťa Apple. CEO Tim Cook ho ale nakoniec presvedčil o návrat a priradil mu pozíciu senior viceprezidenta pre technológie. Mansfield mal zároveň na starosti testovanie a výrobu budúcich revolučných produktov, medzi ktoré bez pochyby patria aj hodinky Apple iWatch. Ako sa ukazuje, Mansfield si aj naďalej necháva na starosti túto divíziu, avšak už sa nemôže pýšiť titulom senior viceprezidenta. Jeho pracovnou náplňou v budúcich mesiacoch je testovanie technológii a budúcich produktov, a priamo zodpovedá pod CEO Tima Cooka.

Mansfieldov odchod z pozície SVP ale môže byť celkom prospešný. Vďaka tomu, že má odteraz Riccio na starosti aj dizajn antén, môže dôjsť k rýchlejšiemu vývoju budúcich zariadení, a to najmä telefónov iPhone a tabletov iPad s podporou mobilných sietí. Prečo ale Mansfield neodíde zo spoločnosti úplne? Podľa tvrdení je to práve on, ktorý prináša niekoľko ambicióznych plánov, medzi ktoré patrí napríklad aj možnosť odstránenia Intel procesorov v počítačoch Mac. Bob je navyše veľmi úzko spojený so spoločnosťou, a to až tak, že podľa bývalého manažéra „má skutočne najlepšie nápady a záujmy celej spoločnosti vo svojom srdci.“ Ale aj napriek tomu je veľmi pravdepodobné, že sa Mansfield rozhodne Apple skôr či neskôr opustiť. Mnohí zamestnanci Applu veria, že Mansfield aj po svojom odchode ostane vo veľmi úzkom spojení s Applom, a tak bude veľmi užitočný pre jeho budúce projekty.

executives
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.