Zavřít reklamu

Spoločnosť Rolocule sa dnes rozhodla vydať na iTunes App Store úplne prvú hru, ktorá pre svoju funkčnosť využíva senzor Rolomotion. Rolomotion je vo svojej podstate technológia, ktorá premení používateľov iPhone alebo iPod touch na herný ovládač pre Apple TV, v tomto prípade doslova. Narozdiel od ostatných hier s podporou AirPlay Rolocule vyžaduje, aby bol obraz vysielaný na obrazovku televízoru. Koncept môže vyvolávať pocit, že sa Rolocule rozhodol premeniť Apple TV v hernú konzolu, ktorá využíva princíp Nintendo Wii.

Rolocule predstavila svoj koncept už v polovici apríla / dubna a informovali sme vás o ňom v samostatnom článku. Prvou hrou, ktorá využíva technológiu Rolomotion, je hra Motion Tennis. Motion Tennis od používateľov vyžaduje, aby streamovali obraz na Apple TV prostredníctvom AirPlay, keďže celá hra využíva najdôležitejšie pohybové senzory iPhonu, teda gyroskop, akcelerometer a magnetometer. Vďaka týmto trom senzorom sa hráči chopia svojho iPhonu ako herného ovládaču a po vzore Nintendo Wii behom hrania simulujú pohyby tenisovej rakety.

Motion Tennis je možné pokladať za akúsi alternatívu pre Wii Sports, avšak ponúkne iba jednu športovú disciplínu. Hra mimo iného ponúka aj režim multiplayeru s priateľmi či rodinou. Hru je možné hrať naraz iba s dvomi zariadeniami, a musí sa jednať o prístroj s procesorom Apple A5 alebo novším. Hru si tak môžu zahrať iba používatelia iPhone 4S, iPhone 5 a iPod touch 5. generácie. Druhou podmienkou je systém iOS 6.0 alebo novší a Apple TV 2. alebo 3. generácie kvôli podpore AirPlay Mirroring.

Dnes nejčtenější

.