Zavřít reklamu

Apple se již tento měsíc chystá ve svých oficiálních obchodech Apple Store na území USA spustit výkup starých iPhone. Mobilní telefony bude vykupovat ve spolupráci se společností Brighstar, která se již stará o výkup mobilních telefonů u operátorů jako je AT&T a T-Mobile. Tyto telefony jsou následně prodávány v rozvojových zemích nebo na trzích, na kterých je slabší kupní síla. Zákazníci budou mít podle informací serveru 9to5mac.com možnost prodat mobilní telefony iPhone pouze v momentě, kdy je použijí jako protiúčet při nákupu nového modelu a samozřejmě za novinku doplatí.

Zajímavostí je, že například AT&T vykupuje iPhone 4 a iPhone 4S za částku až 200$ s tím, že si následně mohou zákazníci odnést při upsání na dva roky mobilní telefon iPhone 5 zcela zdarma. Konkrétní ceny za které bude Apple telefony vykupovat doposud nejsou známé a celá výše uvedená informace je neoficiální, ovšem pochází z dobře informovaných zdrojů. Apple samozřejmě posoudí také stav telefonu, což budou mít na svědomí zaměstnanci takzvaných Genius barů ve spolupráci se servisním technikem.

Pokud se tak rozhodnete přejít na novější model iPhone a zároveň nevíte o nikom koho by váš současný telefon potěšil, máte možnost ponechat telefon přímo u Applu jako protiúčet pro novější model. Samozřejmě je pravděpodobné, že Apple za telefon nenabídne cenu, kterou získáte například prodejem na eBay, ovšem nemusíte se o nic starat. Akce bude platit pouze na území USA a pouze v obchodech Apple Store.

iPhone5S

Dnes nejčtenější

.