Zavřít reklamu

Apple v priebehu posledných mesiacov začal výrazne pripravovať nové pracovné pozície v divízii iWork, čo môže nasvedčovať tomu, že spoločnosť zrejme pripravuje predstavenie ďalšej novej verzie svojej kancelárskej sady, ktorá by mala zavítať na obrazovky OS X a iOS. Aj keď zatiaľ nie je isté, čo všetko budúca verzia programov Pages, Numbers a Keynote prinesie, je možné, že sa programy dočkajú nového grafického kabátu, čo však očakávame najmä u mobilných verzii produktu, ktoré obsahujú veľké množstvo skeumorfizmu.

Primárnym dôvodom, prečo by mal Apple pracovať na novej verzii programu, môže byť konkurencieschopnosť voči masovo využívanej kancelárskej sade od Microsoftu, Microsoft Office. Už dnes majú užívatelia OS X k dispozícii možnosť využívať internetové služby sady Office 365, no podľa nových správ by mal softvérový gigant z Redmondu pripravovať balík Office 2014 for Mac, ako aj špeciálnu verziu určenú pre systém iOS. Office 2014 by sa pritom mal dostať do predaja už na jar budúceho roku.

Čo však ponúka nová pracovná ponuka? Budúci zamestnanec by sa mal ujať pozície softvérového QA inžiniera, ktorý má „pracovať na budúcej generácii desktopového, mobilného a webového softvéru a služieb“. Apple tak nielen že potvrdil, že skutočne pripravuje budúcu generáciu sady iWork, ale zároveň odhaľuje, že spoločnosť Apple sa vydá po stopách Microsoftu a začne svojim užívateľom ponúkať prístup k iWork aj prostredníctvom internetu, cez oficiálny web iCloud. Ten už dnes umožňuje písať poznámky a zdieľať dokumenty z iWork, a je preto možné, že spolu s budúcou plnohodnotnou verziou zavíta odľahčená verzia iWorku aj na iCloud.

iwork-2013

Nevieme však, či Apple hodlá túto službu ponúkať bezplatne, alebo sa bude jednať o službu určenú pre majiteľov offline softvérovej sady. Spolu s novou pracovnou pozíciou, ktorá sa narozdiel od predošlých týka viacmenej testovania softvéru a vylaďovania chýb v ňom, je možné, že spoločnosť ohlási budúcu verziu iWork už na tohtoročnej WWDC, ktorá začína o necelý mesiac. Zaujímavosťou môže byť fakt, že už koncom októbra/října minulého roku sa objavila správa, podľa ktorej Apple pripravuje skutočnú online verziu sady pre iPad, čo môže znamenať plnohodnotnú konkurenciu pre sadu Office 365, respektíve Office Web Apps.

screen-shot-2012-07-25-at-6-19-09-am

*Zdroj: Apple B*tch

Dnes nejčtenější

.