Zavřít reklamu

Po nepravidelnej vlne správ týkajúcich sa vydania kancelárskej sady Office pre iOS množstvo ľudí začína hľadať odpoveď na otázku, kedy sa konečne dočkajú vydania tohto balíku, ktorý by mal konkurovať najmä sade iWork od Apple. Aj keď v súčasnosti nie je o tejto sade nič známe a všetky predchádzajúce informácie boli označené ako špekulácie či klebety, zahraničný server ZDNet priniesol správu, ktorá snáď definitívne potvrdila oficiálny dátum vydania. Office by sa mal na obrazovky iOS zariadení dostať vrámci vlny aktualizácií, interne nazvanej ako Gemini, ktorá bude uvedená do obehu už koncom roku 2013.

Web sa totiž dopracoval k plánom Microsoftu a podľa nich spoločnosť hodlá podporovať iOS a Android zariadenia až na jeseň roku 2014, kedy dôjde k aktualizácií známej ako Gemini 2.0. Microsoft v plánoch však nespomína ohľadom týchto aplikácií žiadne detaily a tak môžeme v súčasnosti len tipovať, či sa bude jednať len o mobilnú verziu po vzore Windows Phone, alebo sa dočkáme aj podpory pre iPad, ktorého verzia by mohla svojimi funkciami vychádzať z verzie pre tablety Windows RT. Rovnako nie je uvedená žiadna zmienka o prepojení softvéru s predplatnou sadou Office 365, ktorú je možné využívať až na piatich PC či Mac.

Office-365-retail

Aktualizácia Gemini 1.5 by však mala vyjsť o pol roka skôr, v apríli 2014 a podľa informácií by táto aktualizácia mala so sebou priniesť aj ďalšiu plnohodnotnú verziu Office pre Mac, ako aj podporu veľkých obrazoviek. Už dnes je však možné na počítačoch so systémom OS X využívať sadu 365, k jej plnej funkčnosti je však potrebné vlastniť staršiu verziu kancelárskej sady. Používateľ však môže aj bezplatne na internete využívať jednoduchú verziu Office Web Apps, ktorú je možné vďaka Safari využívať aj na iPade. A pokiaľ na svojom iPade dáte prednosť kancelárskej sade iWork, môžete si prečítať náš seriál Pages pro iPad.

*Zdroj: ZDNet

Dnes nejčtenější

.