Zavřít reklamu

Aj keď v tejto chvíli nie je vôbec známe, ako finančné výsledky spoločnosti Apple za uplynulý druhý kvartál dopadnú, významní svetoví analytici sa už zbiehajú a zverejňujú svoje očakávania, ktoré budú mať vplyv aj na budúci vývoj akcií kalifornskej spoločnosti. Včera sme vás informovali o tom, že by Apple mal oznámiť najslabší zisk za posledných desať rokov a dnes prinášame predpovede analytikov, ktoré konkrétne definujú, aké čísla by mali predstavovať tržby v každom z odvetví spoločnosti.

Analytici očakávajú od Applu za posledný štvrťrok minimálne 36,5 milióna predaných kusov telefónu iPhone, 18,3 milióna predaných tabletov iPad, 4,1 milióna predaných počítačov Mac a nakoniec 6,25 milióna predaných prehrávačov iPod. Pokiaľ tak Apple presiahne tieto čísla, je veľmi možné že dôjde k postupnému rastu ceny akcii spoločnosti, no netreba vylúčiť ani možnosť, že dôjde k ďalšiemu poklesu, pokiaľ Apple predá menej zariadení, ako sa očakávalo.

Nakoniec sa na internete objavila i správa o tom, že správna rada Applu údajne zvažuje vystriedanie terajšieho výkonného riaditeľa spoločnosti, Tima Cooka. Správa, v ktorej sa analytik Gene Marcial odvoláva na zdroje v spoločnosti, uvádza, že za rozhodnutím správnej rady spoločnosti je údajný prudký pokles hodnoty akcii, ktoré poklesli z historického maxima $704.10 na úroveň z konca roku 2011, 390 dolárov na akciu. Táto správa sa však preukázala ako nepravdivá.

*Zdroj: 9to5mac; Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.