Zavřít reklamu

Zvesti sa naplnili. Nejde sa o žiadny post-aprílový žart, to by sme si na toto téma rozhodne nedovolili. Dnes spoločnosť Disney oficiálne uzatvára štúdio LucasArts, rovnako tak aj všetky projekty – Star Wars: First AssaultStar Wars 1313 – boli zrušené. Výsledkom tohto všetkého je, samozrejme, prepúšťanie, ktoré zasiahlo približne 150 zamestnancov. Stalo sa tak dnes ráno, pričom tento fakt zasiahne nejedného fanúšika univerza Hviezdnych Vojen.

„Po vyhodnotení našej pozície na hernom trhu sme sa rozhodli zavrieť vývojárske štúdio LucasArts a zamierať sa iba na licencovanie, čím minimalizujeme riziko spoločnosti, a tak do budúcna umožníme vznik kvalitnejších titulov zo sveta Star Wars.“

Štúdio malo v posledných rokoch nemalé problémy, ktoré zapríčinili aj vystriedanie niekoľkých prezidentov, pričom to všetko vyvrcholilo odkúpením spoločnosťou Disney minulý rok. Dnešná situácia je ešte o to horšia, že pripravované projekty Star Wars: First AssaultStar Wars 1313 vyzerali naozaj nádejne a na poslednej E3 dostali vcelku pozitívnu odozvu. Smutné, bolestivé, zarážajúce – veľmi ťažko sa hľadajú slova, keďže ja sám som veľkým fanúšikom, či už tej filmovej, alebo hernej série. Posledným titulom od štúdia bol minuloročný Kinect Star Wars pre Xbox 360, ktorý dopadol tak, ako dopadol. A ako ste na tom vy, súcitite s nami?

www.gamesite.sk

Dnes nejčtenější

.