Zavřít reklamu

Aj keď nová vlajková loď Samsungu ponúka veľké množstvo podarených a osobitných funkcií, Galaxy S IV si našla aj niekoľko kritikov. Medzi nimi sa našlo veľa tých, ktorých sklamalo rozhodnutie Samsungu opäť použiť plastový zadný kryt, ktorý pôsobí na prístroji pôsobí lacnejšie ako hliník, ktorý použili na svojich najnovších telefónoch Apple a HTC. Hlava dizajnu americkej divízie však obhajuje rozhodnutie tým, že budúcnosť telefónov nie je o tom, aký materiál bude použitý, ale o tom, aby tieto zariadenia mali svoje „duše“.

„Robíme telefóny tenšie a ľahšie, s krajšími obrazovkami. So Samsungom to však nie je iba o tom, ale jeho cieľom je najmä vybudovať zmysluplný vzťah s technológiami,“ prehlásil na včerajšej Engadget Expand konferencií Dennis Miloseski, riaditeľ Samsung Design America. Odôvodňuje tak, prečo Galaxy S4 ponúka takmer identický dizajn tomu, ktorý je použitý u jeho minuloročného predchodcu, Samsung Galaxy S III. Tohtoročný model sa však od svojho predchodcu líši polohovaním LED blesku a bočných tlačidiel a mierne väčším displejom. Znakom toho, že Samsung už opúšťa boj na poli hardvéru a mieri na funkcie, môže byť aj samotný event, na ktorom spoločnosť venovala technickým parametrom zhruba 3 minúty času.

galaxyS4_

„Pretože sa tieto zariadenia stávajú inteligentnejšie a pritom, ako získavajú schopnosť zistiť, kde ste a prispôsobiť sa tomu, vieme, že vylepšenie dizajnu je otázkou času. Teraz sa však zaoberáme tým, ako vytvoriť zariadeniu dušu,“ tvrdí Miloseski. Práve tieto slová sa snaží Samsung so svojim novým telefónom realizovať a ako spoločnosť tvrdila už na Times Square, slogan „Life Companion“ predstavuje najmä schopnosť telefónu prispôsobiť sa požiadavkom svojho používateľa, podľa čoho upraví svoje chovanie a funkcie.

Dennis opäť zdôrazňuje, prečo narozdiel od konkurenčných vlajkových lodí je Galaxy S4 plastový: „Tvorba dizajnu nezačína materiálom. Nezačína tým, že si povieme ‚OK, ideme vyrobiť zariadenie, ktoré používa kov.‘ Proces začína príbehom. Pri zariadeniach, akým je aj GS4, ktoré sa predávajú po celom svete, je to vec ísť do mnohých odlišných vkusov. Pritom, ako technológia postupuje, zisťujeme, že tieto prístroje vyberáme z vreciek čoraz menej, takže máte možnosť použiť niekoľko materiálov. Myslím si, že sa postupom času stane našou prioritou nevkladať ďalšie vrstvy hardvéru a skla pred našich užívateľov. Myslím si, že evolúcia mobilných zariadení sa blíži k spájaniu ľudí s ľuďmi, a technológia je druhoradá.“

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.