Zavřít reklamu

Apple si zjavne pre užívateľov budúceho iPhone pripravuje prekvapenie v podobe vyššej výdrže batérie, teda veci, ktorú od dnešných smartfónov očakávajú masy ľudí. DigiTimes totiž získal informácie o procesore Apple A7, ktorý by sa mal objaviť pravdepodobne už v iPhone 5S, pričom jeho predstavenie je mnohými médiami a analytikmi odhadované na leto 2013. Podľa zdroju blízkeho výrobcom by malo TSMC ako jeden z hlavných dodávateľov čipov pre Apple vyrábať nový procesor úspornou 20nm technológiou.

Či sa však 20nm procesor A7 objaví už v tohtoročnom modeli iPhone, je otázne. Pracovník síce potvrdil, že sa riziková výroba spustí už v priebehu mája až júna, no čipy pre komerčné použitie by sa mali na trh dostať až v prvom štvrťroku 2014, teda v čase, kedy by mal Apple podľa niekoľkých analytikov predstaviť iPhone 6, prípadne niektorý z ďalších dvoch modelov, ktorými sú lacnejší iPhone a phablet iPhone Plus. Zároveň je však možné, že čipy vyrobené TSMC sa do iPhonov dostanú v podobe tajnej aktualizácie, ako tomu bolo už v prípade iPad 2. Ten totiž pôvodne obsahoval čip A5 vyrábaný 45nm technológiou, pričom po vyše roku došlo k prechodu na úspornejší model vyrábaný 32nm procesom.

Aj keď v súčasnosti nemáme žiadnej potuchy o tom, aký procesor či operačnú pamäť prinesie iPhone 5S, existuje stále možnosť, že sa Apple rozhodne pri novej, siedmej generácií iPhone použiť novú, výkonnejšiu verziu procesoru A6 vyrobenom 28nm technológiou, ktorá je oproti terajšej 32nm úspornejšia a preto je možné, že iPhone 5S tak či tak ponúkne vyššiu výdrž batérie. Bližšie informácie o tom, čo výrobný procesor znamená, sa môžete dočítať v článku priamo tu.

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.