Zavřít reklamu

MacBook Pro Retina toho umí skutečně spoustu, kromě funkcí které očekáváte se však objevují také ty, o které nikdo nestojí. Problémy se týkají zejména displejů, které vykazují značné množství takzvaných duchů, tedy vypálených grafických prvků do samotného displeje. Na to jsme vás již upozornili v článku Uživatele MacBook Pro Retina si stále stěžují na duchy na displeji, zveřejnili jsme také vlastní video, které problémy MacBook Pro Retina 15″ prezentuje. Pokud vám bude majitel MacBook Pro Retina tvrdit, že jeho se podobné problémy netýkají, s největší pravděpodobností to bude spokojený vlastník počítače s displejem od společnosti Samsung.

Apple v naprosté většině svých produktů využívá displeje od více dodavatelů, v případě MacBook Pro Retina jsou to displeje od společnosti Samsung a LG. Problém je v tom, že zatím co displeje Samsung nemají žádný problém, samozřejmě až na výjimky, displeje od společnosti LG mají výše uvedené problémy. Skupinovou žalobu podali majitelé MacBook Pro Retina u federálního soudu v Kalifornii a uvádí v ní jako problém fakt, že Apple dělá rozdíl mezi majiteli, kteří mají MacBook Pro Retina s displejem od LG a těmi kteří mají displej od Samsungu. Problém je v tom, že si uživatele nemohou vybrat a nemají tak šanci zjistit, jaký displej dostanou. Zákazníci si stěžují na to, že zatím co displeje od Samsungu jsou relativně v pořádku, displeje od LG mají mnohem větší procento chyb.

„Elektronický gigant (Apple) musí vědět o rozdílech mezi dvojicí verzí, protože strávil značné množství času testováním produktů a je zaplaven stížnostmi zákazníků na obrazovky od společnosti LG. Rozdíl mezi verzí od LG a Samsungu je závažný zejména proto, protože Apple prezentuje Macbook Pro s Retina displejem jako jednotný produkt, který poskytuje zákazníkům nejvyšší kvalitu zobrazení mezi notebooky. Žádný z reklam Apple neukazuje, že se počítače vyrábí s dvojicí různých displejů, které vykazují značné rozdíly v kvalitě a výkonu“, uvádí žalobce. Žalobu původně podal pouze jediný uživatel, který ostatní vyzval aby se k němu přidali, což se také stalo a ze žaloby jendotlivce je dnes již hromadná žaloba na Apple. Recenzi MacBook Pro Retina si můžete přečíst přímo zde. Pokud máte problém s vypáleným displejem, můžete jej odstranit pomocí našeho návodu.

*Zdroj: law360.com

Dnes nejčtenější

.